Monday, July 5

Malang nasib rumah No. 1

I ke kedai ni yang terletak kat Kinrara Puchong. Baru je bukak beberapa hari. I datang nak cari mangga pintu pagar i. Geram takut ada yang masuk kawasan rumah i. Guard kat sebelah rumah bukan leh harap. Sebab pe tau.....masa tu rumah i takde pintu pagar lagi...tak pasang. Jadinyer mamat ni selamba jer parking dalam rumah i. I repeat parking dalam rumah i dengan selamba.....GERAM sungguh weiii!!!!! Guard boleh buat bodoh je...I pun bila nampak 4wd ni parking, mula la muka geram lepas tu tanya guard. Datang mamat ni kata kakak mau saya ubah ke?. Logik ke soalan tu bila tengok kita tercegat ngan muka masam??....Pastu dia kata saya baru parking je situ. I sangat la angin pastu i kata tak kisah la tapi u kena respect la owner dia. I cakap dengan nada tinggi.....Pastu dia kata nak ubah ke?. I pandang dia and jeling terus i blah. Boleh dia buat muka masam?....Aiiii?? sape yang salah ni??....Guard yang bangang tu boleh buat tak tau bila mamat ni parking dalam rumah i. Dia memang tau rumah tu tak duduk lagi so tiket untuk FREE PARKING la eh??.....geram geram. Selagi tak pindah....macam ni la. In fact dulu, eventhough ada pagar and ditutup sekalipun, ada orang masuk tau. Siap makan-makan pastu buang bekas / plastik makanan / minuman. I tak kunci pagar sebab ada kontraktor tengah buat reno tapi kontraktor tu akan balik. Bukan tidur situ. Dengan kes ambik air dari rumah i lagi pastu biar melimpah bila tong dah penuh (Guard punyer pasal). Habis, perlukah i percaya kat guard ni?. Nasib i buat tembok pagar. Senang...tak yah tengok muka Guard2 tu lagi. FYI, Guard House tu memang sebelah rumah i. Nasib nasib rumah No.1 nih.....

 Kedai yang baru buka near Giant Kinrara

 Dania dapat goodies ni dari Mr Hammer....sebab sebagai satu cabang promosi jugak

 Mamat tak faham bahasa. Main parking DALAM kawasan rumah i

 Tengok rainbow ni lagi tenang hati i dari fikir pasal guard ni...huh....



5 comments:

  1. memang ada gak manusia yg buat2 bodo tak paham bahasa mcm tu..sabar ajelah ezz..:)

    ReplyDelete
  2. huu..ingat dpt umah sebelah guard lebih terjamin..upanye menyusahkanlah plak ye..byk2 sabar k...

    ReplyDelete
  3. Suzz : Pening kepala melayan kerenah org!!!

    Lily : He he he.....pening kepala sikit....sbb guard i ni x paham bhase....

    ReplyDelete
  4. adoiii... tak di buat dek orang parking kat rumah orang yang bertuann! dah la 4WD. silap2 karang dia angkut plak barang dalam rumah tu kantoi ngan tuan rumah bleh plak tanya ' akak nak saya pulang balik ke barang yang saya dan TER ambil nih?'

    Elok la tu pasang mangga cepat2! kalau boleh satu pintu pasang 2 mangga lagi baru tau maksud NO ENTRY! ha ha

    ReplyDelete
  5. izan : klau da dasar x paham bhase mmg gini ler...nasib mmg i da kunci siap2 ni....kalau x asik problem mcm ni ler....huh.......

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails