Sunday, July 18

DARC part 1 - 17 Julai 2010

Since hari ni ada majlis pukul 3pm, kami makan ringan la sikit sebab pukul 3pm nanti nak makan berat. Nasi padang. So we all makan la rojak kat bawah pokok tepi jalan kat Puncak Jalil selepas episod menghantar barang kat rumah Puncak Jalil. Bawak sikit2 boleh save lori pindah rumah. Tak payah 2 trip. Kalau 2 trip, double charge lori + orang angkat barang. Lagipun Apartment sekarang ni pun rumah sendiri. Kami tak lah kelam kabut nak one shot angkat barang.   

Hari ni juga sambutan harijadi berkembar anak saudara i Zharif dan Sofiah dan i selaku kakak dan consultant telah tiba awal di lokasi DARC. Disambut mesra oleh Mel (isteri owner DARC) yang sangat peramah. Let's layan the photos yer....

 Dania sibuk tanya, lepas ni kita balik rumah dulu kan...sebab nak tukar pakai dress untuk birthday party.

 Me order rojak sotong

Hubby order rojak mee

Ingat kot portion rojak sikit. Ni ambikkk portion yg very generous. Kalau i leh share 2 orang. Harganyer??? RM3 sepinggan which is very cheap

Disambut Mr Clown kat main entrance. Very huge clown okayyy....

Sign dulu yer....

 Ayah and Dania bersungguh sign tu

Show raksaksa melawan Ultraman pun ada. Boys sangat enjoy tengok show ni. Girls??? uwaa uwaa takutttt.....T rex tu okayyy???

My sis Erma dengan birthday girl Sofiah and my daughter Dania. Masa enter DARC, reception counter tu kata Happy Birthday yer....i kata bukan dia la. birthday girl tak datang lagi. Dia kata cantik....ha ha ha. Dania nak pakai tiara.....kengkonon she's a princess

Cuppies dari Wondermilk

Barbie cake dari E-car Nazrin

Birthday girl tak nak naik pony. Takut......Akhirnyer ummi birthday girl kena escort

Family birthday boy and girl atas stage (my sis baju merah and purple. Baju purple tu sama umur ngan Ayu)

Masa nyanyi lagu Happy Birthday, microphone i bagi kat Dania. Bersungguh Dania menyanyi. Masa ni Uncle Aizat dan Aunty Chai Yi tekan confetti. Meletup kuat. Sudah birthday boy menangis....

Pikachu & Clown pun ada. Birthday boy, baby Zharif takut...

Ada games for kids...tu Dania la tu bersungguh isi sudu dengan air

Ada joyride juga. Naik pony

My father menyanyi lagi Widuri. Phewitttt...now i know, minat suka nyanyi i datang dari sape. Dulu masa kat college, suka2 kawan2 i suruh i nyanyi. In fact masa kerja pun....ha ha ha....

My hubby tengah horse riding

Feed the horse session

Tau tak horse ni pun ada perasaan cemburu. Kalau kita feed horse ni je, kawan2 horse akan cemburu atau kalau kita keluarkan horse A dari kandang, horse B mungkin akan buat bising atau menangis. Horse juga boleh rasa kalau kita takut dengan dia. Macam horse kat bawah ni, my sis ada bagi carrot tapi my sis takut. Cepat2 horse tu pergi kat satu sudut. Bila orang panggil dia buat dekkk jer. Rupanyer dia merajuk. 

Dania kata ummi, ambik gambar Dania kat sini....

 Dania nak bagi horse makan carrot....ummi langsung tak berani *clap* *clap* Dania sebab brave

Dania, Sofiah dan Adlina excited tengok air pancut. My sis kena jaga....hee hee.....

Princess Dania Yasmine dengan anak owner DARC, Jasmine dan kawan dier. 

Ni la birthday boy, Zharif. Comel tak???

Baru i perasan, gambar i takde kat camera i ni. Yang ambik gambar2 ni i ler.... Nasib ada kat photographer Deep Blue Lense gambar one whole family.....sebab i ni selaku consultant kena handle majlis berjalan lancar. So, agak bz dari kek, venue majlis, goodie bag, photographer, pembayaran dan deal dengan mereka yang berkenaan.....my sis tau majlis jalan. Alhamdulilah semuanyer dah selesai. We had a great evening........tak sabar i nak tengok gambar2 dari Deep Blue Lense ni. Nanti i akan share kan photo di entry DARC Part 2. Memang recommended kalau nak buat party kat sini. Kalau ramai kids lagi meriah. 

Jadi....leh consider DARC (Denai Alam Recreation and Horse Riding Club) untuk birthday party???.....

Kalau nak guna facilities kat sini, kena bayar RM180 / per family untuk 1 tahun. Murah kan?. Family i dah jadi member. My hubby teringin nak masuk class archery. Dania, i nak enrol class horse riding. Class horse riding RM120 / 4 lesson untuk member. Archery pulak RM60 / 4 lesson untuk member. Kalau bukan member RM120 / lesson. Kalau nak main saje saje RM5 / 10 arrow.





4 comments:

  1. wah, nampak meriah!! bolehlah i share buat bday ariff and eham my nephew kat cni sbb bday both in april :) ezz, mahal tak kos keseluruhan? cecah Rm1k ker total? nak survey2+budget2 :)

    ReplyDelete
  2. Suzz : Yup, cecah RM1,200 (Budget untuk 30 orang)keseluruhan. Kalau nak fire eater RM800 pulak kena tambah. Tapi, kalau share2 tak la teruk sangat. U bole je buang mana2 yg tak patut tu :-) Best suzz...tambahan Imelda (isteri bos DARC sangat baik and willing to help :-) )

    ReplyDelete
  3. ezna, i macam teringin je buat bende ni.. something different.. yang membership part pun sound interesting.. thanks for sharing this brilliant place.

    ReplyDelete
  4. Mira : Sebab i pon excited part membership tu sebab very affordable :-) .....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails