Monday, July 12

Basuh

Hari ni kami berkira kira nak membasuh rumah kami. Bawak lah pail, mop, sabun dan yang sewaktu dengannyer....

Yah yah Dania tengah mop. Kelihatan sofa yang berat itu. Tak larat rasanyer kalau ayah, i n Dania angkat letak bawah.....

Pose jap
Giliran ayah pulak
 
Budak2 zaman sekarang, dengar lagu dari handphone. Dania's favourite song Don't Stop Believing - The cast of Glee.....

Lepas tu follow up pulak mop bahagian bawah and bahagian atas jugak pada hari yang lain. Dania sibuk dengan mop je. Pastu bila i mintak mop kat Dania, Dania kata ummi excited nak mop ke???...aiyaaa.....

Ummi tengah mop....

 Amboiiii sempat pose gaya manja pulak anak ummi nih....

Sempat dance lagi.......

Actually, the hardest part dah suruh orang basuhkan. Ni nak mop sekali lagi.....Penat nak masuk rumah baru....haihhhh....



4 comments:

  1. amboi..smbil mop lntai pon smpat posing si dania..hehehe

    hmm..mesti penat kan pindah umah baru..pasni kena packing n unpack plak..=p

    ReplyDelete
  2. Mama Zara : tu yg alahaiiii paling malas tu....:-)

    ReplyDelete
  3. Suzz : tak pun. Biasa jer....sebab penat packing kot!!! ha ha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails