Tuesday, July 20

Tayar kena paku ?? apa nak buat...

My hubby kata tayar kereta kami belah depan kiri ada paku. I dah cuak nak hantar Dania pergi sekolah. Kot kot kempis terus, macamana kereta nak jalan? Hubby kata boleh jalan lagi kalau paku melekat kat tayar. 

 Lepas hantar Dania, i singgah kedai ni yg terletak kat Puchong Jaya

Tayar kereta i kena check dulu 

Bila dia check, dia kata takde paku. Haaa??? penat la i bersusah payah haa.....dia kata mungkin paku dah tercabut sebab paku tak tembus ke dalam tapi tayar i memang dah kurang angin. Lepas tu dia masukkan angin i dan celup tayar kereta i dalam air. 

Tayar dicelup dalam air untuk melihat kalau2 ada bocor. Tanda bocor, kalau ada buih buih keluar dari tayar.

Isk....i rasa kebanyakkan perempuan tahu bawak kereta je tapi tak tau macamana nak handle kalau tayar bocor tapi ada gak yang terer......
Akhirnyer service tayar i ni di charge RM3 je. Oklah kan....

2 comments:

  1. nasib baik :) me pun bukan tau sgt psl keta2 ni ezz :) typical lady driver :p

    ReplyDelete
  2. Suzz : I pun...bukannyer reti nak bukak tayar...aduhhh....camne eh?...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails