Saturday, July 3

Bakul Hantaran

Mama tanya i apa yang boleh bagi (hantaran) untuk bertunang?. Mama nak bagi satu dulang kat jiran i berdepan ngan rumah i. I bagi cadangan cookies. Cookies tu bertemakan perkahwinan. Warna putih. SANGAT CANTIK!!! credit to Yanti....Jadi i ambiklah cookies ni kat Bukit Jalil. My friend Yanti buat delivery kat Bukit Jalil. Jam sungguh kat tepi jalan sebelah Stadium Bukit Jalil pukul 5pm petang huh....

I rasa macam kosong pulak kalau bagi cookies je. Sempena nak pindah rumah, i nak kurangkan apa2 yang ada kat rumah. He he he. Jadi i memang ada bakul lebih. Hamper apa tah....dan ada jugak lebih2 hiasan yang i buat barang kraf i jadi i pun hiaslah bakul ni.....

Kebetulan i pun nak buang barang mainan Dania yang tak elok tu. Terjumpa bear yang telah patah satu kaki. Jadi i patahkan kaki yang lagi satu. Dania kata bear tu cacat. I lekatkan kat bakul tuh. Idea i ambik dari kedai Lovely Lace. Letak bear kat dalam bakul.

 Bakul hantaran sebelum cookies dimasukkan. Kalau cookies dah diambil, bakul ni tetap nampak cantik dengan hiasan minimal kat dalam tu. I letak kain putih dan atasnyer kain net.

Dalam bakul. Pot pourri ni Dania yang bagi idea suruh tabur dalam bakul. Kadangkala idea kanak kanak ni out of the box....:-) Thanks Dania....and she is only 6 years old....

Selepas cookies dimasukkan. Ada cookies tuxedo, kasut pengantin dan gaun pengantin. Tema putih.

Gambar jarak dekat bakul hantaran

Bear yang patah satu kaki, kemudian i patahkan kakinyer yang lagi satu....Tinggal badan je. I bagi pakai ribbon. Cantik tak?? Macam female bear kan??

Nabil (anak bujang Yanti) dan Dania

Gaya bersahaja

Ada sesiapa nak tempah hantaran????, i leh tolong decorate kan. I memang minat.......


4 comments:

  1. Suzz : Thanks. Saje je....boleh kurangkan barang kat rumah i. Rasa best pulak bila mama & papa i kata cantik dan my jiran, aunty Sham kata cantik!!!! he he he....langsung aunty sham terus letak atas dulang hantaran. They all 1st daughter yg akan bertunang. Jadi takde pengalaman lagi. I yang siap promote cookies untuk buah tangan pengantin nanti. Aunty tu pulak kata cookies lain sikit. Selalu cup cake.....

    ReplyDelete
  2. Ena, mmg cantik bakul tu. Walau bear patah kaki tetap kreatif. Terhasillah satu kombinasi yang cantik antara bakul yg sweet sangat tu dengan wedding cookies tu. Yanti nak rompak pic bakul hantaran wed cookies tu ek..nak buh dalam blog pulak.

    Suka tgk pic budak berdua nih. Pantang jumpa! jenuh nak jaga. Dorang ni jumpa sekali sekala, tu yg jd gini nih..terlari sana sini.hehhee

    ReplyDelete
  3. Yanti : Terima kasih le menerima tempahan ni. Memang ena berkenan tengok cookies wedding theme ni....:-). Warna putih cantik la...alahai....:-)

    Nak rompak??? bole bole...he he he.....Budak berdua ni ok jek. Bila jumpa Nabil sure nak kacau Dania. Dania plak terlari-lari....ha ha ha....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails