Wednesday, March 3

People Change....

I ada seorang kawan nih...masa i belajar kat Shah Alam, dia dah bekerja dekat salah sebuah stesyen TV terunggul di Malaysia....jadi pengacara lak tuh. Satu hari my friend nih si pengacara datang visit one of my friend sebab my friend tu telah kehilangan hubbynyer. Hubby meninggal dalam tidur. I adalah bercakap over the phone dengan my friend tu, lepas tu my friend cakap eh miss _ _ _ _ _ ada. Nak cakap?. Ok lah kan. Lepas tu bila i cakap nama i Ezna, dia kata Ezna?. Yang mana eh???.....ok....masa tu dier seorang pengacara....

Satu ketika, i dapat peluang jadi tetamu untuk rancangan makeover. Tetiba i kena buat shooting kat kedai dier. What a small world?. I kalau boleh takmo deal ngan dier. Dalam rancangan makeover nih si pengacara ni aka my friend jadi pengacara untuk rancangan yang i join nih....Guess what?....dia tegur....Ezna lama tak jumpa. Siap mintak no tel i dan contact no kawan2 lama yang i still keep in touch....Aik....dulu tak kenal. Sekarang kenal pulak. Masa tu si pengacara ni dah bhenti keje kat stesyen TV tuh....dan buat business sendiri......Pengacara aka my friend jadi pengacara rancangan makeover ni sebab dapat tawaran dari production nih. La ni kekadang dier akan call suruh i datang kedai dier....Kata nak berborak jer....

Sometimes, manusia ni akan berubah kalau dah tak glamour. Tambahan kena la buat baik2 sebab nak cari customer kan??....Kekadang tertanya jugak. Baik ngan i sebab kawan satu sekolah atau ada udang di sebalik mee??.....


Benarlah kawan semasa susah sukar dicari.....




5 comments:

  1. yes, i have one friend, jumpe baru2 ni buat buat tak kenal, padehal dulu kite laa tolong dia, but its ok..

    ReplyDelete
  2. tak per ezz...i kan ur friend masa susah senang.. ;) semoga our friendship kekal hingga akhir hayat...i sungguh bertuah dpt kenal and be one of ur friends.. ;) tgh pikir2 nak beli apa utk u..kalau i beli house deco ok kan ;)

    ReplyDelete
  3. adatlah ezz...sesama manusia kita maafkan jerlah...cuma lepas ni kita beringat..kawan sesama susah bukan senang nak cari :)

    ReplyDelete
  4. well, no wonder it's called "people change"..adatlah..nipn kenal sbb nak pancing customer dtg kedai.hihi...memandai jer mummy k! niat org, kita xtau tapi tuhan tau...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails