Thursday, March 18

Bila Dania cuti sekolah - 17 March 2010

Bila time Dania cuti sekolah ni lah, masa i agak flexible. I kira bercuti lah nak menghantar Dania ke tadika mahupun kelas tambahan. Jadi, ummi bolehlah concentrate nak buat apa. :-) Actually, dalam 2-3 bulan nanti, i akan berpindah ke rumah baru insyaallah jadinyer banyaklah kena buat. Hari ni i cadang nak survey kos membuat langsir. Dalam pukul 12.00 tengahari, i pergi ke Johnson & Johnson Jalan Tandang, PJ nak ambik voucher RM100 Giant yang dimenangi oleh adik i dalam contest. Psttt Pstttt i yang hantar gambar anak sedara i tuh....

 Johnson & Johnson contest

Gambar anak sedara i, Zharif (kalau tak silap, i hantar gambar nih) 

Kat lobby J&J

 Tempat display barang-barang Johnson & Johnson. Geramnyer i tengok barang2 tuh....

Lepas tu kami gi makan kat A&W ss2 since selepas tu kami akan pergi ke 1 Utama. Kira ss2 tengah2 sebelum tiba ke 1 Utama

 Dania suka sangat duduk kat kaunter ni. Sebab nanti sibuk cakap Dania tak nampak....

Kat 1 Utama, i beli wallet hubby yang baru. Pressie untuk Birthday. Toy's R Us pun i singgah. Ishhh Dania beli mainan dier.....tapi yang murah punyerlah....

Kenapa i pilih wallet?. Sebab wallet my hubby dah koyak. Dah tiba masa nak kena tukar. I remember beli masa kami berkawan lagi tahun 2003. Masa tu birthday my boyfriend lar. Ingat lagi jenama Bonia. Bayangkan sekarang dah 2010. Maknanyer dah 7 Tahun. Lama jugak bertahannyer...Pressie ni terpaksa bagi awal (special case...hahahahah)

Wallet lama hubby dah terkoyak.....


Macam ada bintik2 bekas kunci. Masuk poket seluar sekali dengan kunci...


Wallet baru hubby. Braun Buffel ni kalau beli masa couple buat perabih boreh ajor. Kalau tak jadi mintak balik....hahhahaha.....sebab dah jadi hubby extra special sikit.....


Toys R Us 1 Utama Shopping Center

Dania nak nyanyi lagu Negaraku yer sayang??....

Dari 1 Utama, kami singgah ss2 lagi tapi kali ini ke Kamdar. Nak survey langsir......Ni ader kain langsir yang i berkenan sangat2....

 Night Curtain
1. Base brownish pinkish. Ada bunga setompok setompok warna pink ala2 kain songket plak i tengok.
2. Base pink dan bunga white.
3. Base pink dan bunga white. Tapi ni bunga agak banyak sikit.


Day Curtain
Sheer @ Kamdar. Pink Rose. Why pink?....sebab i nak cari warna pink.....kalau boleh tak lah semua pink. At least ada sikit warna pink blend dengan warna lain.

Lepas tu i ke Bandar Puteri Puchong pulak survey langsir

Night Curtain

1. Base plain pink. Kain agak berkilat
2. Base plain beige. Kain agak berkilat

Sheer ni ada kain baldu (velvet) warna pink

Survey punyer survey + Hujan + Jam tiba rumah pukul 7.30pm. tapi Bandar Puteri Puchong and my house dah dekat dah....

Malam, makan kat luar......Rasta Taman Tun...so we order.....

Nasi Ayam highly recommended yang ayamnyer digoreng. Kakak tu sibuk promote Rostet (Roasted) chicken.....hubby dah nak tergelak dah....

Yee Mee ni ummi share dengan Dania jer...






9 comments:

  1. wallet tu lawa, curtain pun lawa, and yee mee tu my fav tau...*drooling mode :p :p

    ReplyDelete
  2. seronok ada aktiviti jalan2 bersama anak,kan?

    ReplyDelete
  3. smart rupa wallet tu...berkenan sungguh :)

    ReplyDelete
  4. kain langsir Base brownish pinkish tu chantek banget!
    dan yee mee itewww!
    haha..

    ReplyDelete
  5. Suzz : Ehmmm semuanyer lawa.....hihihihi...kira satu taste tuh.....Yee Mee u suka yer?...takpe2 balik Malaysia leh makan....

    ReplyDelete
  6. Hafizah : I selalu jer activity jalan2 dengan Dania sebab i free (x kerja)...heheheheh :-) tapi memang seronok tambahan Dania dah besar dan paham....

    ReplyDelete
  7. Ayu : Wallet ni pening gak nak pilih yang mana. Akhirnyer itulah hasilnyer. Paling best banyak compartment. I susun bagi nampak gambar i dan Dania. Nampaknyer hubby sangat suka....Yang tu lebih penting....sebab Hubby yang nak pakai tapi tak tau brand Braun Buffel tuh...tak tau kalau handbag brand tuh....pricey...wallet kecik jadi ok sket harganyer...

    ReplyDelete
  8. Mama Cira : base brownish pinkish tu my favourite compare to others...heheheheh :-) Macam kain songket sket dengan kilatnyer....

    ReplyDelete
  9. Yee Mee? nampaknyer ramai yang suka TERMASUK i...huhuuhuhu (^o^)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails