Wednesday, March 24

Rumah i lagi....24 March 2010

Sebelum i ambik Dania kat skul, i ambik my parcel dari Contest 'SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA' oleh blog myluvlife2u. Phewww baru dapat parcel nih. Tuan punyer blog bz.... Semalam posmen tinggal note kat i sebab i takde kat rumah masa dier datang. I kat rumah....tak datang pulak. Selalu gitu ler.....

Parcel punyerla besar....

I dapat 3 Tupperware, Sand Art dan payung yang unik.

Ni bekas payung. Dalam ni ader payung...

On the way back, i singgah snap gambar kat Classic Look IOI Mall. Sajer nak snap gambar material curtain i......curtain again aaa?.....ya lor.....selagi tak siap....

This is the pattern yang i tempah. Minus pelmet dan sheer kat dalam tuh...

 Fabric langsir. Lotsa roses....

Classic Look's dari luar. Kedai ni buat tempahan curtain, wallpaper, sarung kerusi, carpet.

Roman Blind pattern macam ni minus the fabric

 Kat kitchen ni soh buat pattern ni jer....

Lepas tu off me to Bukit Jalil ambik Dania. Lepas tu sempat makan dulu dan balik rumah. Lepas Dania dah mandi, dalam 2.00pm bertolak ke my new house. Aunty langsir nak ukur track i. Pastu masa i sampai, elok jer ader sebiji Kancil parking dalam rumah i. I tanya guard dia kata orang tu parking sekejap jer. Dia naik lori???.....Kot yer pun ingat rumah sendiri ke?. Even i pernah nampak ada signboard Harta Persendirian, Penceroboh akan ditembak atau didakwa. Pernah nampak tak? Nasib la i letak note kata ni bukan free parking. Please respect the owner. Kurang asam sungguh!!!....

BHE 729. Anyone???? 


Sebelum balik rumah singgah Giant Kinrara. I terbeli selendang dan brooch rose kat Butik First Lady.

Playland Giant Kinrara luas jugak...

Dania naik car yang free jer. Tak payah coin. Press button jer...

Selendang and brooch digayakan oleh Dania...

Masa nak naik lif apartment i, ader sorang ni yang menegur. Betul ke u masuk Roda Impian? ha ha.....Jawapannyer yer lah tapi segan gak sebab Roda Impian i menang episod tu tapi bila time bonus i terkucil. Pastu dier tanya betul ke anak u masuk kalendar yang ader resepi kat Pa&Ma?....Haaaa??....ader yang perasan walaupun gambar Dania kecik jer.

Gambar resepi ni lagi besar dari gambar Dania. Dania masuk Peraduan Si Manja Bermata Menawan Pa&Ma dan dapat No. 1. Antara pemenang2 nih, Wyeth akan pilih kanak2 yang akan masuk calendar Wyeth Pa&Ma. 







8 comments:

  1. curtain u english style yer ezz..so senang la i nak bg souvenir house deco utk u nanti...byk kat sini ezz.. ;)

    ReplyDelete
  2. Suzz,

    A'ah i tak leh lari dari English style ni....sebab i suka floral esp roses. :-) HUHUHU....kat sana memanglah banyaknyer...bestnyer suzz......hadiah u dulu pun i tak hang lagi. Sayang sbb nanti kena bukak pulak nak pindah rumah baru....sgt kena deco u bagi dulu....

    ReplyDelete
  3. salam mama dania. tumpang lalu.

    kirim salam sama hasbullah a.k.a tokai. saya ada add dia dalam fesbuk.. dia tak layan pon...

    ReplyDelete
  4. kuang hasam betul kete kancil tu,kan? kalau i, mmg dah tahap gaban dah i ngamuk...hehehehe....

    ReplyDelete
  5. Pak Long : La yer ker? 'tokai' ni memang tak tengok facebook dah lama. Tukang create saya. Tukang main game facebook, anak saya. nanti saya kirimkan salam.....waaa terjumpa kat blog ni yea....

    ReplyDelete
  6. Naimatul Hafizah : Memang kurang asam sambal belacan.....dia igt compound umah i ni Free Public Parking. :-( i tanya guard dia kata gitu pastu i cakap ni bukan tempat parking...

    ReplyDelete
  7. terima kasih ummi dania. dah add pun. tapi sapa yg add?? anak ke.. he he he...

    ReplyDelete
  8. Pak Long : sama2. Yang add sayer lah. Anak main games reti ler dier....hihihi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails