Sunday, March 7

Kabinet Dapur Oh Kabinet Dapur - 7 March 2010

This week i kan a bit busy ngan Kedai Kabinet Dapur nih....Deal ngan Esther (One Kitchen Sdn Bhd) bila nak pasang kitc cab (kitchen cabinet), nak bayar harga kitc cab dan pilih sink yang mana i nak letak kat kitc cab nih. Akhirnyer sabtu minggu ni, crew pemasangan dapur pun datang pasang kitc cab kat rumah i. Huhuhu....

 Rumah bersepah dengan perkakas dapur nih....

Crew kitc cab ni tengah bekerja keras pasang kitc cab rumah i

Ni antara pattern kitc cab i. Sempat i snap sebelum crew pasang kitc cab. Pattern 1 ni ada garis2 halus...

Ni pattern no 2 kitc cab i

Crew datang pasang pukul 10am. Dekat pukul 3pm baru siap jadinyer sempat lagi we all gi makan kat nearby food court kat Kinrara. Lepas tu, terus kami Check it out kitc cab rumah baru kami.......
Taraaaa..............

=================================
============================
=====================
===============
=========
===
=


Ni lah ruper kitc cab baru kami...., tempat kosong belah kiri tu nak masuk oven. Hood and hob tak masuk lagi. Sajer pilih warna cerah kat cab atas sebab nak tone down warna gelap kat kitc cab bahagian bawah. Selalunyer customer akan buat warna sama cab atas dan bawah. I punyer lain sikit. Lagipun dapur i taklah besar sangat....pattern ni L Shape.


8 comments:

  1. Sempat lg anak dara tu posing kt kitchen yea. ni mst ummi yg paksa hehe

    ReplyDelete
  2. nice la...klo kt sana camnie brape regenya yek?

    ReplyDelete
  3. Bukhairiah : Yang ni dalam RM3,000++. Tak termasuk hood, hob dan oven. Tall cabinet tu yang buat mahal tuh. Sebab nak letak oven yang kita tak payah bongkok ke bawah. Letak sama level ngan kiter...Anyway, Bukhairiah ni dok mana?...

    ReplyDelete
  4. Che In : tepat sekali tuh!!!! 10 markah untuk Che In...

    ReplyDelete
  5. Mama Nadra : Simple jer kitc cab ni...lagipun kitchen kami kecik jer...

    ReplyDelete
  6. wahh...simple & smart design.

    Kalu letak coway water purifier tepi sinki tu bleh muat lg :D

    ReplyDelete
  7. cantik kabinet ni, harga pun berpatutan..top dan pintu dia pakai material apa? saya pun nak buat warna macam ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails