Monday, March 15

Disney On Ice Show at Stadium Putra Bukit Jalil - 14 March 2010

Eventhough, kereta kami tak boleh nak berjalan kami masih ada motor skuter. Rasa macam kelakar jugak 3 beranak atas motor. Ni lah ruper kami naik motor....tukang snap gambar, uncle guard Apartment kami. heheheh...thank u ya uncle.....dah awal2 sound, saya tak tau tangkap gambar....


Ni lah gambar 3 beranak naik motor skuter ayah Dania!!

Ayah hantar sampai ke Stadium Putra Bukit Jalil. Cuma 15 minit dari rumah Puchong kami nih. On the way ke tempat duduk kami, kami lalu booth2 nih

Booth jual merchandize Disney.....geram2 tengok tapi mahal.....








Dania sibuk nak minta beli bucket Disney yang harga RM25. Alkisahnyer, i terlupa nak bawak purse jadi macamana nak beli kan?. Lepas habis show i keluar la. Kat luar i jumpa mummy yang selalu tunggu anak kat Julia Gabriel. I memang cam anak dier Zahra dan mummynyer itewww. Dania pulak nak nangis sebab dok mintak i beli bucket Disney kat dalam. Kebetulan anak Aunty Suraya, Zahra ni pegang Disney Bucket. Bertambah monyok Dania. Lepas tu Aunty Suraya ni bagi duit kat ummi so that boleh beli satu untuk Dania. I tolak lah. (Segan la oh...) I cakap tunggu my hubby dulu. Pastu Dania siap nangis lagi. Aunty Suraya suruh beli jugak. Terpaksa i ambik n janji nak bayar masa jumpa kat Julia Gariel. Terus beli satu untuk Dania. Tau apa Dania kata ?

Ummi : Malu ummi Aunty Suraya bagi duit.
Dania : Is good if you share.....
Ummi : Dalam hati 'Adoyaiii anak aku nih.....'

Dania pose kat booth tempat nak beli Disney Bucket tu. Harga barang2 mahal. They all ambik kesempatan la sempena Disney On Ice nih. Kalau i banyak duit, satu booth ni i borong tawwww....

Tengok la gambar sebelum dan selepas, ketara senyumannyer tuh....Dalam Disney bucket tu ader popcorn. Balik rumah, ummi dan ayah yang makan. Dania nak bucket tu jer...

A&W pun ader booth kat sini. Ummi beli 1 A&W root beer. Tambahan cuaca panas. I pun haus...

Ayah pun datang jemput kami pukul 4.30pm.

Dania duduk depan sekali

I amatlah gayat jugak naik motor sebab motor ni akan jalan in between kereta dan angin yang agak kuat......Dania i tengok selamba je dok depan tu.....power jugak eh motor ni leh naik bukit bawak 3 orang hehehehe....

Walaubagaimanapun, Thumbs up to Feld Entertainment yang membawa Disney On Ice ni....props, lighting, show yang mengujakan bukan sahaja kanak2 tapi juga orang dewasa......Next time nak tengok lagi....









6 comments:

  1. dress dania sgt cantik!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ye ke?....i bli dengan kawan i...hihihi... :-)

    ReplyDelete
  3. Hi ezna.. walaupun i dah almost 4 kali pi Disney on ice since tahun 2002, masa tu belum kahwin lagi, I tetap rasa nak pi. Semua I pi dapat tix free. Masa belum kahwin, sendiri yang syok sendiri.. dah dapat anak.. suka tengok anak2 happy. Orang tua yang jual buku kat depan tuh ada lagi tak?? Hahhaha.. Sejak tahun 2002 mmg dia ada tau.

    ReplyDelete
  4. Hi Ja,

    At last ada komen awak eh..hihihi...Ohhh minat DOI ye?....saya tak gi masa sebelum kahwin. Tak tau / sedar pun ader. Selepas kahwin dan ader anak baru berjinak2. Last year i gi ticket free (Sebab theme last year Princess On Ice. Dania sangat suka Princess!!!)and i menang contest online PR Worldwide ni. This year i beli ticket sendiri. Orang tua mat salleh ader jual coloring book kat depan tuh. Pandai gak cakap Bahasa Malaysia sket2. I dengar apa khebar?, Perempuan Cantik.....etc etc.....

    ReplyDelete
  5. kekna, d most interesting part is bl anak beranak nek scoot hehehe kiuuuuut sgt!! c.in pun x berani nek scooter ngan shafik. if emergency n tepaksa je. takut loh, cilok celah2 keta :P

    ReplyDelete
  6. Che In : Skuter ala2 Lagak A Mahmud....majalah gila gila...Hahhahaha :-) Che In akak pun tak berani especially bab bab cilok ni. Berderau darah tapi akak takder choice. Nak naik cab mahal la plak.....Ada kereta baik kereta lagi...Seriauuu....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails