Monday, April 16

Taman Botani : : Flora dan kucing??? : :

First time berphotoG di taman botani putrajaya. Cantiknya kat sini. Dari rumah cuma 15km je kalau ikut GPS Tom Tom la. Berpeluh juga berjalan kat sini. Kat Taman Botani ada Laman Morocco. Nak pergi Laman Morocco kena bayar tau. RM4 untuk dewasa dan RM1 untuk kanak2. Kalau nak datang sini seelok-eloknya pakai la topi atau payung sebab bila time panas tu cam terik je. Tak sia2 we alls pakai topi. Pastu anak2 tu bawak la botol air. Kot kot terhaus ke leh jugak anak atau mak paknya tumpang minum. Hehehe....

Masa kat sini, we alls telah menyelamatkan seekor anak kucing yang dok mengiau ngiau. Lapar gamaknya. Udahnya letak kat dalam boot kereta dan bukak sikit seat belakang supaya kucing tu dapat bernafas. Hehehe....balik rumah bagi kucing tu makan.....kesian tengok si kucing cilik ni....gambar si kucing warna oren takde pulak kat sini. Perghhhh kucing import dari Putrajaya tu...

Cantik background batu ni

Dah jalan jauh2 harus rehat dulu. Tempat rehat ni menghadap tasik

Tempat beli tiket nak ke Laman Morocco, naik tram atau sewa basikal. Basikal sewa leh habis pulak. Tram pulak fully booked.

Laman Morocco dari luar. Kalau nak ambik gambar kat luar je tak payah tiket. Kalau nak masuk ke dalam tu perlukan tiket.

Pose ummi dan anak

Pose sekeluarga

Uikssss tumpang lalu....tuan blog nak pose jap....hehehe

Gaya Dania ni saling tak tumpah cam ummi dier jer....copy cat nih...

Laman Morocco

Canopy Walk ni i paling gayat sebab titi yang diperbuat daripada kayu ni bukannya rapat rapat....
Boleh tengok pokok yang tinggi dekat-dekat lagi.

Ada lagi aktiviti we alls lepas ni. Next entry la pulak...

3 comments:

  1. beshnya! tapi part2 panas tu my kids jenis tak tahan panas hehehe

    ReplyDelete
  2. canteknya...i first time dgr nama tempat ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails