Thursday, April 12

Makan Time - Tupai Tupai Bangi

Sesekali ku rasa teringin.....hehehe....ok ok bukan sesekali je...banyak kali dah ni. Kali ni teringin nak makan seafood. Nak pergi Jeram, lehai jauh le pulaknya walau 45 minit - 1 jam. Akhirnya nak try Tupai-Tupai kat Bangi pulak. Tupai - Tupai kat Bangi ni kalau depan you alls dah UKM, you alls belok ke kiri. Terus je. Sampai la you alls nampak signboard Modenas yang tinggi kemain besor kat belah kanan, Haaa...get ready nak masuk kanan sebab Tupai - Tupai belah kanan yer. Share bangunan sama dengan Yamaha / Modenas

Dengan buffet steamboat yang ditawarkan berharga RM29 untuk orang dewasa dan RM15 untuk kanak2. Boleh pilih 2 kuah yer. We alls pilih satu kuah tomyam dan lagi satu kuah tomyam dengan kelapa. Masa we alls datang tu baru jam 9.00 malam. Orang tak berapa ramai kat Tupai - Tupai Bangi ni. Bagi yang sukakan kemeriahan, Tupai - Tupai KL lagi happening. Tupai - Tupai Bangi ni macam 1 pekerja leh layan 1 family. Sampai i tengok ramai pekerja yang macam relaks je. Tak macam Tupai - Tupai KL yang macam tak menang tangan ke hulu ke hilir. Tapi, the best part....tak payah nak berebut-rebut ambik makanan. Meja buffet kosong je selalu. Aman jugak bila orang tak berapa ramai.....tapi kalau dah repeat 2-3-4-5-6 kali kat meja buffet tu, haruslah orang kenal ye tak? Hehehe.....

You alls tahu ke Tupai - Tupai ada buka cawangan di Bangi ?    

Tupai - Tupai Bangi

Aneka makanan laut dan cendawan

Close up sikit....

Aneka sayuran hijau dan mee

Ada yang panggil pepahat / lala buluh / siput pahat. I ambik bersama cendawan hitam yang krup krap bila makan.

See.....kosong dan tak ramai orang pun...

Pilihan untuk makan kat luar pun ada

Bekas abu rokok berbentuk Tupai. Haruslah....trademark Tupai-Tupai nih...

6 comments:

  1. tak tau pulak ada kat bangi.. ila tau kt kl tue jer

    ReplyDelete
  2. me tak pernah makan kat tupai2 macam best dan menarik food die :)

    ReplyDelete
  3. me mkn kat d manggis semlm--org sgt ramai..seafood nya fresh & sedap :)

    ReplyDelete
  4. belum pernah masuk kedai ni. kat shah alam pun ada sek 13 tak silap!

    ReplyDelete
  5. kawasan bangi i tak biase, tak tau pun ade tupai2 kat bangi.. pergi kat kl jer, itu pun 2 tahun lepas kot..

    ReplyDelete
  6. u buat i terliur di tgh2 hari buta ni aiyarkkkk

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails