Monday, April 9

Status Facebook

Ada one of my friend shout kat facebook tentang pergolakkan rumahtangganya. Ada i shout kat situ supaya jangan tulis lagi pasal ini kerana banyak buruk dari baiknya. Nampaknya my friend tu still juga tulis kat wall nya. 

Apa pendapat you alls yer? 

16 comments:

  1. tak patut tak patut...hal rumahtangga, masalah keluarga dan masalah yang boleh menimbulkan fitnah dan lain2 better face it, don't facebook it!!!

    ReplyDelete
  2. kisah rumahtangga sebolehnya better tak pyh citer kat FB --unless purposenya nak semua org tau lah..emm...i jrg post status at FB sbb i tak rasa i nak share my privacy and whole life @FB :)

    ReplyDelete
  3. mungkin dia nak luahkan masalah dan harap kawan2 membantu. tapi sebenarnya kawan2 bantu menghasut lagi ramai kebiasaanya..

    ReplyDelete
  4. psl rumahtangga better tkyh la tulis kt fb..mcm ezna ckp la byk buruk dr baik

    ReplyDelete
  5. mmg ken ategur mingkin si anu tak perasan tindakan membuka kisah rumahtangga di FB bukannya jalan yg terbaik menyelesaikan masalah :(

    ReplyDelete
  6. Me yang budak2 ni pun tau tak elok tulis status pasal rumah tangga kah FB. Malu lahhh eventhough my friends yang dah kawin pun selalu update pasal gdo lah apa lah :\

    ReplyDelete
  7. @Damia Aleesya akak rasa tak sesuai la sebab mengaibkan jugak kita dan suami....

    ReplyDelete
  8. @Mama Zharfan kalau purpose semua orang tahu...ada ke orang nak semua orang tahu ye....tapi tu lah rambut sama hitam. Hati lain2.

    ReplyDelete
  9. @mama tisya orang kat luar sana kadang2 tak diketahui niat di hati. Malahan ada yang sanggup meruntuhkan masjid lagi. Yang keruh bertambah keruh....

    ReplyDelete
  10. @AyuArjuna BiGoshh Entah la Ayu, dah tegur tapi kata kita ni tak kena itu pasal kita tak tahu....ehm....

    ReplyDelete
  11. @ADEEYA adeeya leh belajar dan jadikan pengajaran untuk masa depan. Sampai masanya adeeya pun akan klepak klepung direnjis renjis dipilis....:-) tapi kira respect gak sebab tahu yang mana baik dan yang mana buruk....

    ReplyDelete
  12. Sebenarnya secara tak langsungnya dia membuka rahsia hidupnya sendiri...bukannya dia takbleh berkongsi masalah ni dengan orang yang dia percayai atau adakah dia lebih percaya kepada rakan facebook dia plak. Dia tak sedar sebenarnya bila dia dah cerita pasal keburukan suaminya, dia juga membenarkan orang melihat kelemahan dirinya.ish ish...betul tu ezna, byk buruk dari baiknya.

    ReplyDelete
  13. @Eliss Mie Nowdays payah gak tu nak dapat kawan2 yang leh membina. Yang meruntuhkan tu ramai juga....Just berhati-hati bila berkata-kata di facebook.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Tu lar. Harap setiap kita tidak update status di facebook tentang hal suami isteri kerana boleh membawa banyak keburukan dari kebaikan. Peringatan kepada diri sendiri juga....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails