Thursday, April 19

Panas....Panas.....1 Malaysia tetapi......

Semalam, masa i kuar kereta parking near sekolah Dania. Ada 1 kereta Perdana overtake kereta Toyota nih. Kereta Perdana ni bawak laju sampai terbau hangit ohhh.....entah bau enjin ke? bau tayar ke?. Pastu seorang bangsa cina keluar dari kereta Perdana. Yang bangsa India pula bukak tingkap kereta Toyota dier. (Yang bukak tingkap tu buat apa??? kan). Lepas tu mamat Perdana ni siap jerit2. Butir i tak tau la cuma ada mentioned pasal parking. Lepas tu mamat Toyota siap kuarkan tangan dia. Silaplah sebab dia dah siram minyak kat mamat yang memekak tu. Mamat Perdana siap nak tumbuk mamat dalam kereta Toyota. I yang terkedu kat situ siap terjerit pulak. OMG!!! spontan tu you alls. Kalau lah mamat kereta Perdana tetiba pergi kat i naya je ye tak?. I pun terus berlalu sebelum ada kereta Kancil bukak tingkap tanya i apa yang berlaku. Haaa....complete 1 Malaysia kan?.


Moral of the story :-

1. Tak kiralah kita ni bangsa apa....hiduplah aman damai hendaknya kat Malaysia ni.

2. Jangan siram minyak kat api yang sedang marak. Sorang kena bersabar. Kalau 2-2 keras kepala, i rasa pergaduhan yang lebih besar akan berlaku.  

3. Jangan bukak tingkap luas2 kalau ada orang yang kita tak kenali. Bahaya tau!!!.

4 comments:

  1. scary...sbb masing2 ada ego masing2 kan..so jd lah mcm tu..

    ReplyDelete
  2. u...my hubby lagi tengah beratur nak corner kat satu junction...tiba2 nampak pemandu depan kete die kuar bawak stereng lock...terus pecahkan tingkap kete kat depan dan belasah bertalu2 pemandu kat dlm tu...
    my hubby terkedu...die nak tolong tapi takut gak tak lama 2 mins lepas tu...ramai kete berhenti tarik org yang pukul tu...gilerkan

    ReplyDelete
  3. jangan cepat OMG nanti tak pasal2 kite pun terkene jugak hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails