Friday, August 19

Beberapa tahun dahulu dalam Majalah Keluarga

Beberapa tahun dahulu, Dania dapat peluang menggayakan pakaian kanak2 dalam majalah keluarga. Masa ni umur Dania baru 4 tahun iaitu pada tahun 2008. Keluar dalam 3 page. Dari rambut sampai hujung kaki semua baju dan aksesori sendiri. Rambut pulak i yang set kan dengan sepit. Masa ni i sangat suka dress up kan Dania. Fotografi dengan wartawan Siti Zurina. 




Tak lama lepas tu dalam tahun 2009, Dania, me and hubby masuk dalam advertorial Johnson & Johnson kerana salah seorang pemenang utama dalam contest mandi susu suami dan si manja semakin sayang untuk majalah Keluarga. Masa ni make up artist adalah touch up i. In between, me and Dania masuk majalah keluarga untuk segmen masak2. Gambar i tak jumpa la pulak. Actually me and Dania makan kat rumah my friend. So, kira feature mysister friend's la dalam tu. Me and Dania bagi meriah je sesi makan2 tu. Sekali lagi dengan wartawan Siti Zurina. 

Kali ni dalam tahun 2011, Dania dapat peluang menjadi cover untuk ruangan Si Comel. Jumpa lagi Siti Zurina ni. Kak Zurina ni still remember yang dia pernah bekerja ngan Dania padahal 3 tahun lepas tu. I ambik Dania kat sekolah pukul 3pm. Terus berdesup ke Karangkraf Shah Alam. I tiba dalam 3.16pm. Nasib tak jam. Lepas tu tunggu kejap sebelum kak Zurina touch up sket Dania. Anyway baju dah siap pakai dah. Masa photoshoot tu, orang kat situ puji sebab Dania ikut je photographer dan kak Zurina suruh buat apa. Kat depan tu dalam 10 orang jugaklah tengok Dania pose. Kalau i maunya i panik. Dania selamba jer. Pastu bila orang kat situ puji dania comel, tudung cantik.....happy lah dia nak buat apa yang disuruh. Taktik gak tu kan. Kak Zurina ni berkenan dengan baju dan tudung Fareeda Dania ni. Tapi bila tanya harga, i rasa sure terkejut tak??...Hehehe.....tudung budak macam harga orang dewasa tu. Huhuhu...sorang takpe. Kalau 2-3 mau i pening kepala gak. Lepas tu salin baju ke 2. I saje bawak baju lebih sebab takut kalau wartawan tak berkenan warna or baju pulak. Nasib on je. Shooting habis dalam 4pm. Lepas tu kak Zurina interview pepe yang patut. Oh macam i pulak yang masuk majalah. I yang beriya diinterview. Tapi ada jugak ditanya, Dania ni i train nak jadi model ke?. Oh jawapannya tentunya tidak sebab i nak train Dania berkeyakinan bila berhadapan dengan orang ramai dan juga memperelokkan social skills-NYA. Tu je....i idok le nak jadikan Dania ni model sebab Dania ni kata nak ambik I.T. tak pun jadi Dr gigi. Hehehe......masa nak keluar studio tu ada majalah E-baca dan Bintang Kecil dok mintak phone number. They all ni gamaknya ambik je peluang kalau ada di depan mata......

Tunggu je lah Majalah terbaru Keluarga kot kot terselit gambar Dania dalam ruangan Si Comel tu.  

Dania tengah tunggu turn ni. Muka sedikit masam sebab puasa..hehehe....

12 comments:

  1. wahhh ...
    besh kan klu ade peluang camni ...

    ReplyDelete
  2. lain muka dania mayb sebab die rmbt pendek

    ReplyDelete
  3. waaaa. huhu.. beshnyer..


    jom berdoa?
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

    sekadar hiburan
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/sekadar-hiburan.html

    ReplyDelete
  4. wah wah wahh.. memang dah cerah laluan nak jadi model nih he he

    ReplyDelete
  5. Salam kenal :)

    Tahniah! Jadi cover tu...glam2 lah ur doter nie nanti ;)

    BabyIntan’s new n3:
    Siapakah Gerangan Pemakai Bunga Ini?
    Siapa Yg Terover Seksi Tu?

    ReplyDelete
  6. so cute la dania ni...
    ade peluang jadi model antarabangsa ni....

    ReplyDelete
  7. dania cute....bestnya dapat peluang mcm tu =)

    ReplyDelete
  8. rzki dania ni kn..hee.hope brtambah2 lg pasni=)

    ReplyDelete
  9. semoga tercapai cita2 jadi doktor gg.. ezz camana mulanya dania dapat chance jadi model gini? dia msuk agency ke??

    ReplyDelete
  10. glam dania hehe memang ada talent jd pro model pun :) why not, model bertudung!! go go dania heheh

    ReplyDelete
  11. comel gilaaaa ini dania .. heheh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails