Sunday, August 7

Fenomena Angry Bird

Print screen taken from HERE

Fenomena Angry Bird melanda negara kita. Ohhhh i pun terkena gak tempias sebab main game ni. Kalau you alls google ni kat search engine google chrome, ada game ni for free. Anak sedara i, si cutey pie Zharif ni minat Angry Bird jugak. So tak hairanlah birthday cuppies Angry Bird. Angry Bird ni free download dalam phone yang ada android macam Samsung dan HTC. I main angry bird phone hubby sampai habis semua level....ambikkk...hubby level tak habis pun. Main lastik lastik je ni. Burung aka angry bird yang dijadikan burung lastik. Dalam angry bird Season, angry bird ni kena lastik B*** (oink oink warna hijau) dan dalam angry bird Rio kena lastik Monyet. Yang best dan challenging sangat tu bukan sekadar lastik B*** atau Monyet tapi ada halangan halangan seperti besi, pokok kelapa, kayu, kaca. Kena fikir cara macamana nak bunuh kesemua B*** atau Monyet tu. Kalau tak mati, kita tak boleh pergi stage lain.....

Angry Bird ni ada banyak jenis. Kalau angry bird merah seperti gambar tu, tak sekuat mana pun kalau lastik, angry bird hitam kalau lastik akan meletup macam bom, angry bird putih kalau terbang akan melepaskan telur yang jadi bom tapi tak sekuat bom angry bird hitam. Angry bird biru pulak, angry bird yang kecik je saiznya. Akan pecah tiga menjadi 3 ekor angry bird kita click semasa dia terbang.

Barangan angry bird banyak di pasaran. I jumpa patung, pencil case, bantal, sticker........memang dah jadi fenomena sekarang ni.



Ada yang minat angry bird ???


5 comments:

  1. so far lom terjebak lagi.. ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. ai suka sangat main kat , ade kat pc nie , tp main kat ipod lagi besh -ruha

    ReplyDelete
  3. My son sgt suka main...hu..hu..khusyuk st klu dpt main game tu.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails