Sunday, July 17

Minat

Hantaran adik ipar i untuk adik i

Kek tu tempah kat lecturer di PJ


Sirih Junjung tempah kat Kompleks PKNS

 Bakul ni untuk hantaran jiran dekat rumah mama i


Bear tu kaki dah patah sebelah jadi i patahkan sebelah lagi untuk dimasukkan ke dalam bakul ni dengan cookies tema wedding

I memang suka menghias untuk hantaran. Hantaran yang i pernah buat, hantaran untuk kawan i (i buat sebelah pihak lelaki dan perempuan sekali), adik dan jiran kat depan rumah my mum. Mungkin juga i mewarisi seni ni dari mama i. Mama i kalau bab menggubah bunga memang cukup terer. I bab gubah bunga memang fail la. Bab hantaran pula, hantaran i, i buat sendiri je.

Macam hantaran adik ipar i ni. Family orang Sarawak jadinya takkan nak mengusung hantaran naik flight kan jadi i tawarkan menghias hantaran adik ipar i tu. Dia bagi duit then i beli la bahan2 untuk menghias. Malam sebelum nak bernikah tu, dia ambik la hantaran sume tu.

Hantaran jiran i pulak, mama i nak bagi 1 bakul hantaran jadi i pun cari bakul i yang tak guna lagi dan bear dania yang patah kaki. Bila dah siap hias, i masukkan cookies i tempah dari kawan i tu.


You alls minat apa eh ???

4 comments:

  1. rasanya sekarang ila minat menulis.. suka kalau artikel masuk majalah..

    ReplyDelete
  2. u sama mcm hanim--talented+minat benda2 gitu :)
    me minat apa yer...emm...heheh

    ReplyDelete
  3. tumpang tanya kek tu u tempah ngan saper ya...canteklah :)..ezz u tlg gubah hantaran adik i kawen :) boleh tak??

    ayuarjuna bigosshh

    ReplyDelete
  4. i minat masak, tapi sangat kayu bab2 kreativiti... hehehe. i think lepas ni kalau adik i nak kawin boleh la i hantar kat u yer :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails