Thursday, July 7

Soalan anak / apa jawapan kita ???

My boy: mummy, when you got married to daddy then you gave birth to me?
Me: yes, one and a half years later
My boy: so mummy, when I get married, how do I make babies?
Me: Er... I'll buy you a book!!! :)
I nampak soalan ni kat one of my friend's wall dalam facebook. Just sharing. Jikalau ini soalan yang ditanya oleh anak kita, apa jawapan kita? I mati kutu jugak nih....hehehe...Nowadays, budak2 makin canggih soalannya....kita kena perkayakan ilmu di dada.
Selamat Beramal (Buat gaya ala2 Prof Izzudin Ali) Prof Izzi tu bekas lecturer Matematik i kat UiTM Terengganu. Glam Prof i ni...
 
 
 
 
 
 

5 comments:

  1. errr... memang budak2 sekarang ni tak segan bertanye.. (anyway, ape nak segan kan, depa pun tak tau what is the process hehe..

    ReplyDelete
  2. haah la.. cerdik budak yg menanya ni.. hehehe..

    tp ada jugak soalan yg kelako.. bila tgok gmbar kawen mak pak dia.. dia tanya mana dia?? hehehe

    ReplyDelete
  3. heheheh budak2 zmn tenet ni sgt advanced :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails