Saturday, July 30

Panas Panas Panas post i di facebook

I ada post di facebook pasal bola ni la. 

lawan chelsea la, lawan arsenal la, lawan liverpool la....huh menghampakan....tahniah la kawan singapore ku xxxx, xxxx dan xxxx :-)
Lepas tu ada berbalas message dari kawan i orang Malaysia dan kawan i orang Singapura. I rasa mestilah terasa orang Singapura walau permainan bola je pun. Bak kata pepatah, cubit peha kanan, peha kiri pun terasa kan?. Ada juga di kalangan kawan2 i yang tulis secara emosional di dalam wall facebook pasal kekalahan pasukan Harimau Melaya di tangan Singa. Ada yang tulis Singab***. I rasa perkataan tu tak payah la tulis kat wall. Menunjukkan kebodohan kita je yang tak boleh terima kenyataan. Janganlah terlalu emosional. I tengok pun, pemain Malaysia asyik main kasar je. Penonton Malaysia pulak tujukan laser dekat penjaga gol Singapura, botol mineral dicampak ke dalam padang. Apa punya attitude ni?. Memalukan negara kita je. Masa i tengok rancangan Al Jazeera, ada sorang ni cakap pemain Malaysia ni terlalu emosional masa bermain. Kita mesti kawal emosi kita masa bermain kalau nak bermain dengan cemerlang. Walaubagaimanapun, pujian patut diberikan kepada KFCM dan Safee Sali yang telah bermain dengan cemerlang.  

****jaga emosi kita walau di mana sahaja......

 


1 comment:

  1. KFCM terbaekk..kalau dia yg jd golly masa lawan kat singapore, mesti gol tak bolos sampai 5 kan...dh takdir msia kalah :(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails