Friday, February 19

Make Over with Stage Makeup....16 Feb 2010

Hari ni kami gi makan kat Vicchuda Tomyam, Damansara Utama. I order nasi putih 3, ayam goreng halia, telur dadar dan sayur goreng campur....haa........ambik bau yer.....


Selepas tu i suggest hubby ke Tropicana City Mall. Cadangnyer nak guna complimentary makeover Stage yang kawan i bagi kat i. :-). Kebetulan Tropicana City Mall yang paling dekat outletnyer.... Hubby kata tak nak pergi takut ramai orang tapi Dania cepat2 kata pergilah ayah. Ummi nak makeup. Hihihihi...good Dania. Akhirnyer kami ke Tropicana City Mall.Masa 1st tanya kat Stage tu, kena buat appointment. Lar kat voucher tu tak stated pun kena buat appointment jadi i pertahankan lah. Akhirnyer, dia kata 15 minit baru datang balik sebab busy ada sorang customer dan kawan dier lagi sorang keluar makan. Sementara itu, Dania mintak izin ayah nak main kat playground kat center court. RM8 untuk main selama mana pun.

 
 Playground untuk budak2 bermain

  
Dania pun seronok bermain....huhuhu

 

Selepas 15 minit i pun ke Stage...Dania sibuk bermain and ayah tunggu Dania

 
 Oke...pose dulu ek...sebelum Makeover by Stage Makeup

 
Makeup dan berus yang digunakan
Rupa I setelah dirias oleh Makeup Stage. Makeup I jenis natural. Ni Miss Sherry tangkap gambar i kat cermin. Jadinyer gambar ni my reflection.......

  
Masa i siap makeup, i terus turun bawah. Dania dapat kawan baru masa buat sand art. Ummi tanya Dania macamana ummi?.....Dania kata ok tapi budak tu kata OMG.....hihihi....
Disudahi pulak dengan aktiviti minum di Restoran Mamak....


 Restoran Syed Abu di Damansara Jaya

O.k., entry selepas ni i nak bagi cara step by step makeup. Ilmu diperturunkan oleh Miss Sherry dari Stage Tropicana City Mall.

6 comments:

  1. adeh...kalau hari2 make-over ezz...kalau penampilan u berbanding ngan artis malaysia...cantekk...

    ReplyDelete
  2. OMG!!!! cantikkknye kak.. lebih ayuuu gitu.. ok jgn lupa post step by step make up ook

    ReplyDelete
  3. cantik banget ezz!!! i love it!!! kalau lawa mcm ni every day u hubby tmbh syg ni berganda2 hehehhe

    ReplyDelete
  4. betul2 makover ni..cantik..

    agak2 klu mekap kt situ bape RM ek?

    ReplyDelete
  5. Ayu : Ye lah tuh... (^0^)huhuhu....

    Mamaaerish : Mmg tak suka make up la....tu yg pale jer nampak...kikiki

    Sue : Budak tu kata OMG sebab terkejut kot. Mata akak gelap gitewww.....

    Suzz : Make up hari2....asyooo.....nak calit apa lepas apa pun tak tau turutan...boleh?...

    Sara : Nanti baca N3 lepas ni akak kasi harga sekali. Bukan setakat makeover jer...., akak tanya tips dan survey2 harga barang makeup kat situ.... :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails