Saturday, February 6

Aktiviti Warehouse Sale Kinderdjik Part 1

Semalam, i gi warehouse sale Kinderdjik......sebut Kinderdjik mesti kita tak kenal kan?....tapi kalau sebut jer nama2 jenama macam Barbie, Crocs, Avent, Hot Wheels, Mclaren dan Fisher Price, sumer kenal kan?....Kinderdjik ni distributor kpd brg2 ni ler....jadi pada 5 Feb 2010, i pun pegi ke warehouse sale ni kat USJ lepas hantar Dania ke Tadika di Puncak Jalil.....jeng jeng....warehouse sale start pukul 10.00am, tapi pukul 9.30am, line-nyer dah gini.....leceh plak tu masa nak masuk Sape yg bawak handbag kena masuk dalam plastik. Sape yang pakai kasut Crocs dapat sticker I Love Crocs so nanti leh dapat Angpow dari Crocs masa checkout. Masa bukak gate tu sampai bertolak-tolak....staff Crocs sorang ni sampai jerit No Pushing!!!! Garang jer....hallo saper yg nak beli barang2 u?...kitaorg kan customer. Customer First!!! Bahasa sopan tak leh ker??? Kelakar pun ada yang bertolak-tolak tu orang tua bukan budak2 Hahahahahha....staff2 dorang ni lambat datang. Pukul 10.15am baru nampak batang hidung. 1 bas tuh. Staff yang ada tukang susun barang......i pun apa lagi merembat apa ada depan mata. Lambat rembat dah kena pegang ngan orang lain.....Kat cashier baru buang apa yang tak nak...huhuhu



Barang-barang yang i beli termasuklah.....

Set Barbie Mariposa + Barbie doll Mariposa....Harganyer???....murah BANYAK.......compare dengan kita beli kat Shopping Complex u....ok selain tu hasil rembatan i untuk dijual pun ada....

Ada 3 jer Barbie set ni....setakat blog ini ditulis, i tak upload ke e-store i lagi at http://bookoonsuch.blogspot.com......harganyer RM30 each....kat Shopping Complex mencecah sampai RM60++++ giteww....nak beli untuk anak sendiri ker atau bagi present pun ok jugak atau nak bagi present then buat contest blog bagi hadiah Barbie ni pun ok gak......hahaha....idea dah tu...


 
Glitter Barbie

  Barbie Princess Erika from Princess and the Pauper



 Barbie Willa from Mariposa
RM30 each

Sesiapa yang berminat sms/call i kat 016-2201708 (Ezna) yer...RM30 sahaja.....and 3 unit sahaja....
Petang, bila i gi, dah takder dah Barbie ni....licin you......tak sure ada ke tak lagi....

Selain tu, hasil rembatan i.....kasut Crocs Hello Kitty untuk Dania. Comel tak? Amatlah murah compare ngan Crocs store tu ler...

Selain itu, i pun ada Jibbitz (Button letak kat kasut Crocs) untuk dijual dan harganyer hanyalah RM5 sahaja compare ngan RM8.90 kat Crocs store. Nak tengok ruper Jibbitz bila letak kat kasut Crocs, sila tengok gambar atas yer..... Jibbitz Dania pilih, Hello Kitty tengah makan ice cream. Maybe ada orang kat luar sana yang jual Jibbitz murah dari i and i tak tau lah original atau tak.....tapi i punyer tulen tau sebab i beli kat Warehouse Sale Kinderdjik.....

 
 RM5 each

Yang mana satu idaman kalbu?....kalau i tak kuat, mau jer sumer i pakaikan untuk Dania punyer Crocs.....heheheh....anyway only RM5 each jer.....contact i at 016-2201708 yer....nak jual boleh....pakaikan kat kasut anak boleh....agak2 nak comel, pakai sendiri jer....very very limited stock tau....

Petang,
Dalam hujan yang lebat itewww i ke Warehouse Sale lagi dengan membawa Dania....makkkk air naik sampai buku lali. Kalu park kereta depan Warehouse Sale tu mau tenggelam jer kereta Kancil. Punyerlah lebat u. I park kereta jauh sikit sebab air tak naik gitu. Meredah air ala2 banjir, bila ke Warehouse Sale, nak beli Barbie......licin....sume sold out masa pagi yang i pergi tu......Ganas orang Malaysia ni. Borong sampai tak tinggal untuk i sama. Huhuhuhu......

Malam tu kami makan kat Restoran mamak Darussalam kat Subang Jaya. Nah tengok apa kami makan.....


 Nasi lemak mamak untuk ayah....mamak....itu cili aahhhh kasi pedas lagi tau tak cukup pedas....u tau.....cilinyer kena sikit dah pedas.....pehhhhhhh bagi yang suka pedas, inilah destinasi anda....rasa nasi lemaknyer secukup rasa. Sedap!!!! Thumbs up...masuk paper weiiii kalau tak, tak masuk ler....nasi lemak dier sedap...


 Nasi Goreng Cina Mamak untuk ummi.....eh not bad taww rasenyer.....

Dania share ngan umi jer. + 2 Ice Cream goreng perisa strawberry untuk ummi + Dania for dessert. Kami takmo share....hahhahaha...sedap!!!!



6 comments:

  1. Fathini, my eldest sibuk2 nak tengok gambar2 Barbie tu. Murahnya.

    ReplyDelete
  2. hihihi....nak ke?....jeng jeng jeng...bisa diatur... :-)

    ReplyDelete
  3. wah... i lioke.... tapi jauh... hu3

    ReplyDelete
  4. humm,,, its nice post,, thanks...

    ReplyDelete
  5. salam
    kak ezna, buat contest jgn la hadiahnye barbie doll je ek..nnt zakwan takleh nak main..mamazakwan plak yg main nnt!huhu.. =P
    (tu pun kalu menang,haha!)

    ReplyDelete
  6. Mama Zakwan....hadiah barbie hanya untuk girl sahaja....lelaki kalau bagi barbie kang aww aww....tak rela u....hihihihi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails