Wednesday, February 3

Swiss Garden Damai Laut 30 Jan - 1 Feb 2010

 

Day 1 - Kami makan dulu kat Vicchuda Tomyam, Damansara Utama. Order lauk kailan ikan masin, telur dadar dan ayam masak halia (Teringat pada kawan i Jona. Dia suka ayam masak halia) dan air barli sejuk dan teh o ais limau. Siap makan dalam pukul 1.00pm baru bertolak ke highway. 

Tiba je kat Swiss Garden Damai Laut dalam pukul 6pm, i terus check in sementara hubby parking. Kami dihidangkan welcome drink. Air orange. Kami dapat bilik corner Tingkat 6, room 604 facing garden. Inclusive of breakfast and dinner lagi. Thanks Red FM. Malam, dinner kat Garden Terrace. Makan la apa yang ada. tak la banyak choice. Orang ramainyer.....Lepas tu kami bersiar-siar kat pantai. Near Gayam (restoran), Red Fm buat function kat situ. Rasa nak jer masuk tengok deejay tapi segan lah. They all buat Love Classified Party. Dgr je deejay Dilly jadi emcee. Alehnyer kitaorang ke lobby. Rehat2 jap sambil baca paper. Pastu baru masuk bilik and rehat. 

End of day 1.......
 
  

Day 2 - Lepas breakfast, kami buat aktiviti kat tepi pantai. Try memanah. Ishhh tak kuat lah i nak pegang kayu tu beratnyer. Nak tarik tali kat panah tu pun tak larat sebab ketat sangat. Hihihi...Jadi, tengok ayah je la main. Lepas tu kami balik bilik tukar baju mandi. Ingat nak swimming kat kolam hotel. Ayah pulak pergi berkayak. Ummi dan Dania mandi kolam. Dengan tak  disangka i terjumpa Nisha deejay Red Fm. i tegur dulu are you Nisha?. Dia kata Yes....mana tak teruja sebab hadiah duduk hotel ni pun sebab Nisha ni mainkan lagu i dalam rancangan di Red Fm Late Night Love Songs Threesome. I pilih lagu Hero-Mariah Carey, Words-Boyzone dan When u say Nothing at all - Ronan Keating. hihihihi....lepas tu i terus ajak bergambar. Masa bergambar tu Dania tengah sibuk main kat pool kanak2. hihihi anak pon tinggal jap sebab minat punyer pasal. Dah siap bergambar, Nisha ni perkenalkan i dengan deejay Dilly dan JD. Selalu i dengar rancangan breakfast show JD dan Dilly ni masa nak hantar Dania gi school tiap pagi. Ummi cakap dengan Dania, sama tak suara aunty dalam radio. Pastu Dania kata sama dan lambai kat JD dan Dilly. :-) Peramah la jugak....Tak lama kemudian ayah pun datang dan i perkenalkan kat JD dan Dilly yang syok2 swim berdua (ada pepe ke???) very the loving nampaknyer......

Tengahari kitaorang ke bandar Lumut dekat Jeti. Lepas bayar parking RM2 untuk 2 jam kami pun ke tempat makan. I makan nasi, ayam goreng + kicap jer....tu je yg lalu. Lepas tu tengok2 kat kedai sekeliling dan we all borong kat kedai Hasil Laut Jamilah......dan buih sabun untuk Dania tiup bubble. Hujan lebat gila masa tu. On the way back, singgah gerai pakcik kat kawasan kelapa sawit pekena cendol pulut. Besarnyer.....kalau tau share je ngan ayah.

Balik hotel, lepas rehat jap terus mandi kolam lagi....huhuuhuh.....Lepas mandi lapar jadinyer suruh ayah beli aiskrim Tropicana. Makan lah ketiga beranak aiskrim yang sedap itewww.......harga pun sedap RM10 untuk 3. Makkkkk........

Malam dinner as usual kat The Garden Terrace. Lepas tu kami ke Recreation center. Main pool, main congkak dan last main karom. Kelakar masa main karom, Dania jentik buah tu pastu tak kena, dia jentik kali kedua. Yang bestnyer bila turn dia boleh jer Dania ambik buah tu letak betul2 kat lubang tu pastu jentik ke belakang. Hahahahhah...ummi dan ayah gelak la apa lagi.....ikut sukati jer masuk lane orang kalau nak jentik buah......nasib la dia tak paham kita gelakkan dier. Dania kata dia terer sebab dah masukkan 8 buah....hihihihi...Terer tak ????....dalam 1030pm baru gerak masuk bilik....Syok sebab kami saling bergelak ketawa.....happy sangat2...

End of day 2........


Day 3 - pagi lepas breakfast, we all ke Recreation center. Nak berjakuzi satu family. Takder orang pun. RM5/sorang untuk sejam. Dania free. Ok lah tu. Ada Sauna lagi. I tak masuk Sauna. I gi jakuzi jer ngan hubby dan Dania. Uhhh..menyegarkan. Lepas Jakuzi apa lagi mandi kolam sebelum balik. Orang pun makin kurang compare dengan semalam. Dalam pukul 12 tengahari kami pun bertolak balik. Tiba Puchong, hantar Dania gi kelas E.nopi pulak. Sambil tu ummi dan ayah minum2 kat Sup Matsirat, Bandar Kinrara........malam disebabkan penat makan fast food kat McD Subang Jaya..........





10 comments:

  1. wah...bestnye baca citer ur vacation ezz...very loving one...bila nak dpt baby kecik ni :p

    ReplyDelete
  2. menarik ku tertarik... kau mmg da boom...

    aduh... jeles nih... hik3

    ReplyDelete
  3. best.. best...

    swiss garden damai laut memang best... tp, nak masuk ke sane tuh.. alahai... nak tempuh jalan kecik tu le yang "berchenta"...

    kat situ bersih & nice view.. tp ade byk lalat.. itu 2 thn lepas la... tak tau la pulak skang... sure da takde lalat kan??

    ReplyDelete
  4. Suzz : I wish..............

    Mamaaerish : Kalau jeles, nanti gi la sana....besh.....

    Cute Virus : A'ah suspen je kalau tiba resort tu malam...jeng jeng jeng...., lalat banyak sebab mengikut kata penduduk kg situ, ada ladang ayam dalam ladang kelapa sawit. Bila time ayam dibawa keluar nak dijual, lalat pun cari benda lain nak hurung. Selalu lalat hurung ayam2 ni. Jadi, kalau nak gi Resort ni check masa ni ayam dibawa keluar ke tak....

    ReplyDelete
  5. Sara besh....nanti ajak suami honeymoon kat sini sambil2 snorkeling, berkayak, jungle trekking, together gether kat pantai.....huhuhu...romantik gitewww

    ReplyDelete
  6. seronoknye pegi bercuti. free lak tu. akak menang contest apa kat red.fm tu?

    da besar dania rupanya ye. cantikkk.. ayuuuu je. mesti manja sgt2 ni...

    ReplyDelete
  7. Hi Sue....akak menang Late Night Love Songs Threesome (deejay akan mainkan 3 lagu2 yg kita pilih pukul 10mlm-1pagi Ahad - Jumaat)....hihihi....Dapat 3D 2N stay kat Swiss Garden ni inclusive of breakfast & dinner. Alhamdulilah. Jadinyer lunch jer makan kat luar....Kebetulan Red Fm buat plak function kat Swiss Garden ni....jumpa la deejay2 nih....

    A'ah dah besar Dania.....tak gi hopping mana2 lagi ke?.....Pulau2 lain..

    ReplyDelete
  8. bestnya... dpt mandi kolam n jakuzi.. dh lee freee.. mmg santai lahh... jeles tgk..

    ReplyDelete
  9. Hi Nureen....

    FREE yang best tuh... :-) tapi nak ke sana jauh ke dalam......sakit pinggang ni ha....kena lalu jalan dalam....highway sekerat jer...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails