Monday, February 22

Parentkids Craft Session 2 Sarakids - 20 Feb 2010

I join lagi aktiviti Sarakids ni....kali ni ada crew Apa Apa Aje TV3 termasuk penerbit rancangan Apa Apa Aje TV3 yang baru......iaitu Maria Tunku Sabri.Start pukul 10.00 pagi - 1.00 petang. I pun tanya kat Kak Maria. Ada jumpa ke batu subang dier yang terjatuh kat rumah my friend masa program Rumah Terbuka Aidilfitri bersama BOH / TV3?....Kak Maria kata mana ada jumpa sebab batu tu terjatuh kat rumah my friend tuh.....Kalau nak tau lebih lanjut, click la link nih...

http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2009/10/rumah-terbuka-aidilfitri-bersama-boh.html

dan link ni untuk menonton video Rumah Terbuka Aidilfitri Bersama BOH / TV3

http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2009/10/video-rumah-terbuka-aidilfitri-bersama.html

Sebelum aktiviti bermula, Dania pun main lah dengan barang mainan ni
 

I suka join aktiviti gini supaya Dania dapat bersosial dengan rakan sebaya apart from pergi tadika. Memang banyak membantu kerana Dania memang pandai berkawan. Macam ummi nyer jugak kot.....kikiki masuk bakul angkat sendiri wehhhh......(^o^) ('',)

Diantara aktiviti yang dijalankan adalah seperti menghias cup cake. Dania pun menunjukkan kreativitinyer. 


Inilah cupcake creation Dania....


Aktiviti seterusnyer menghias Minnie Mouse ni dengan sagu yang tak masak lagi, yang diwarnakan.....

 Adeh deh.....gambar apa ni sayang???......Walaubagaimanapun Dania buat ikut cara dier la....biarkan Dania eksplorasi....

Kemudian ada aktiviti main musical instrument macam kastenet, bentuk triangle tu......dengan Teacher skul Sara (anak owner Sarakids....)

 

Clown pulak buat aktiviti susun barang paling panjang....ader jugak susun anak sendiri nak kasi panjang....huhuhu....sian ini baby......jadi mangsa.....(^o^)

 

Aktiviti dance dengan Mr Clown pun ader.....sambil pakai costume. Kali ni Dania pilih costume Elephant......(^o^)


Sambil2 tu, crew Apa Apa Aje pun sibuk buat coverage....


Look at them tengah dance dengan Mr. Clown......cute sangat budak2 nih....


Aunty Yanti aka Mama Nabil pun buat cookies ni....kali ni ditempah khas oleh Farah untuk aktiviti Sarakids nih....dulu bawak untuk sajer2 kali ni dapat business ohhh....!!!! 

Very the comel....ramai yang berkenan termasuklah Kak Maria kita......amboi Yanti lepas ni tak menang tangan ler....

I sambar corak cawan ni untuk Dania...rasanyer Wallah!!!!.....nak order contact Yanti Jamil 019-3388556....


Kami ibubapa pun rasa teruja dengan activity gini yang dapat mengeratkan bonding time dengan si kecil + dapat jumpa teman yang baru.....

7 comments:

  1. best la activity camni.. :) insyallah next time leh pi!

    ReplyDelete
  2. waah bestnye. pasni kalu ada lagi, nak join jugak la......

    ReplyDelete
  3. Mama Nadra & Mama Qaisara : Jom la join....surf Sarakids punyer blog atau mana2 yg offer playgroup....

    ReplyDelete
  4. oohh...memang bagus akt macam ni esp untuk kanak2...:)

    ReplyDelete
  5. Ayu : Ya betul.....nak bagi Dania berkawan sket..Kat umah berkawan ngan org tua jer...(^o^)

    ReplyDelete
  6. A'ah mama zharfan....hihihi....sarakids ada latest activity pulak dekat kuala gandah tempat gajah....maybe nak join jugak....:-) feed the elephant, mandikan elephant....lain dari yg lain. Pa&Ma akan buat coverage...:-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails