Thursday, February 11

Aktiviti Hari ni - 9 Feb 2010

Sebelum ambik Dania dari school, i ada appointment dengan kitchen punya orang. Dia nak ukur kitchen kami....cadangnyer nak tempah kitchen cabinet la....harganyer amatlah berpatutan compare dengan area Bandar Puteri, Puchong Jaya. I ambik ni kat area Summit.....(rupanyer ada cawangan kat Bandar Puteri, Puchong jugak). Dapat lah plan macamana kitc cab i nanti...

 

Kat bawah ni rumah baru i nanti. I beli tahun 2004 Masa tu Dania dalam perut lagi. Siapnyer 2009. Sebab ada masalah pemaju TALAM ni.....Dania dah 6 tahun tak duduk lagi rumah ni. Sekarang ni tengah renovation perlahan-lahan....hihihi...ada budget jalan xder budget, hold la dulu.....rumah i ni banyak jugak kena buat esp bahagian luar sebab rumah i End Lot jadinyer orang lalu lalang kat tepi rumah and....boleh nampak rumah i dari kedai yang tak berapa jauh dari rumah i. Ada budget buat pagar keliling rumah. Kalau beli rumah intermediate untung sebab pagarnyer buat sikit jer....Ni i tanya pagar keliling rumah i dalam 10K...pehhh satu nilai yang mahal bagi i .....

 


 
Tapi tak susah lah cari rumah i, dari Post Guard tu, the 1st house on the left tu my house....ehmmm...boleh buat Party Bar-B-Q di tepi rumah....

Selepas tu i gi minum teh ais dekat mamak berdekatan. Lepas dah selesai deal ngan Esther......wakil One Kitchen ni. Dia siap ukur kitchen i......Ada ke yang buat kitchen tak sama warna?. I buat cabinet atas warna cerah dan cabinet bawah warna dark brown. Sajer nak tone down colour sebab kalau semua Dark Brown, kitchen i gelap la pulak....Warna putih i suka tapi takut cepat kotor and susah nak maintained colour tu....

Lepas tu pergi ambik Dania kat Little Caliphs. Dekat jer ngan rumah baru i ni......

 
Fuh happy Dania umminyer dah tiba... yang lain2 samada naik van atau tunggu mummy masing2...

Balik jap rumah, Dania siap mandi and i siap solat baru bertolak ke Pej Pos Kg Tunku PJ. I nak hantar hadiah pemenang contest saat manis si manja. Selagi ada barang hadiah ni hati i tak senang sebab kalau i menang pun, i nak hadiah cepat2 tiba...hihhiihih...betul tak????

Ni lah parcel nyer.....i guna Registered Post....lagi murah la dari Pos Laju tu...yang ni boleh check kat web Pos Malaysia tracking sebab ada nombor....Mama Zara yang kenalkan sebab Mama Zara hantar guna Registered Post.....

Selepas itu, Dania request nak makan McD jadi ummi ke McD SS2....



 Ummi bubur ayam and Dania Happy Meal set Nugget.....Dania sibuk main kat playland McD baru nak makan. 
Selepas tu barulah senang hati nak balik rumah.....

7 comments:

  1. wah.. sonoknya bila dah ada rumah sendiri..
    x perlu nak pening² pk lagi kan..
    corner lot lagi!!

    ReplyDelete
  2. Ehhh MamaCira pembetulan.....end lot lah....mmg tak pening. Esp rumah atas tanah....rumah saya sekarang rumah tinggi jadinyer payah sikit lah esp kalau dah kat bawah tetiba emergency nak pergi toilet...HAHHAHAHA.... :-)

    ReplyDelete
  3. eh..abang pade kawan sy pon ade beli umah TALAM ni..dr die bujang smpaila dh kawen n anak satu br umah nak siap..hehehe..tp kire syukur jugakla rumah ni siap kan..biar lmbat, asal ada..nway, bestla rumah u end lot..ada tanah extra utk dihias2..=D

    nway, registered pos mmg murah sket..cepat pon cepat smpainye..hehe

    ReplyDelete
  4. Lily, betu betu betul.... :-) makkkk lamanyer tunggu...alahai i pun tunggu dari 2004-2009. B right lepas sign agreement 2 thn lepas tu siap. Ni drag sampai 3 tahun lagi....uhhhh sah TALAM 2 muka......tanah sikit jer tapi boleh la nak tanam pokok kecik2 tuh....

    Registered Post i baru tau bole?.....hihihi. Dulu yg i tau registered post ni kena wat silang2 kat alamat kan?....kali ni dapat sticker macam Pos Laju jugak cuma yg ni tak tau laju ke tak?.....

    ReplyDelete
  5. terima kasih banyak2.. nanti dah sampai saya confirm balik yer..

    ReplyDelete
  6. ezzz..tempat makanan segera yang selalu u pergi..semuanya tempat lepak biasa I ngan anak2...

    ReplyDelete
  7. Yer ker Ayu?.....nampaknyer citarasa kita tiada bedanyer....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails