Sunday, February 14

Santai hari ini 12 Feb 2010

Pagi, Dania terlewat bangun (hehhehehe umminyer pun). Terlepas nak pergi Tadika pagi ni. Tengahari pergi jemput my friend dekat Digi di Shah Alam. Dah ambik, kami ke Ani Sup Utara kat Taman TTDI Jaya. I order kuey tiaw sup dan nasi putih untuk Dania. Kuahnyer nanti leh le bagi kat Dania sikit. Air pulak i order teh o ais limau. Share dengan Dania je (i tau nanti mesti my friend ni yang akan bayar...sebab dia kata i tak kerja jadi mesti duit hubby...ler...padahal i dapat allowance tiap bulan...untung gak jadi surirumah, orang nak belanja jer....Hahahahah). Dah chatting punyer chatting tibalah masa nak hantar dia balik office.....Best gak berborak sebab lama dah tak jumpa. Dah tentu macam2 nak diborakkan......




Lepas tu, i pergi Pejabat ACP. I nak ambik hadiah my friend Suzi Fadhilah yang menang barangan Stage worth RM300+++ tu weiii...Telan air liur je lah Pn. Ezna yer....hehehhe....Kat Pejabat ACP di Uptown tu....i pon soh la Dania pose kat Cover Magazine yang they all display tuh..... amboiiiii kemain Dania. dia kata dia suka pose macam tuh...Hahahahah...Ummi tengok macam pose pelikkkk jer....

Lepas tu i gi solat jap kat Masjid Mujahiddeen tempat i bernikah dulu.....hehehhehe.....lepas tu i singgah Wondermilk. Tah kenapa teringin nak makan cup cake.....kikiki......order 2 cup cake dan air kosong jer kat Wondermilk nih. Terjumpa my friend Ifzan salah seorang share partner Wondermilk. Ifzan sekelas ngan i Form 4 and 5 kat Sek. Men. Damansara Jaya aka SMDJ. 4 & 5 Mersawa (nama sejenis pokok). Cup cake Wondermilk sedap tawwww.....i bukan sajer promote taww tapi takkan keep on datang sini....lapik tray pun cantik. Ifzan ni graphic designer kat sini. Masa zaman sekolah pun lukisan dier cantik sangat. Lukisan i?....hahhahha kelakar...


 

 
Selepas itu, me and Dania ke Axcess Ticket Conter kat Seksyen 14. I nak beli ticket show Disney's On Ice 14 March nanti kat Stadium Bukit Jalil. So off we go to Section 14....
 

Office Axcess Ticket macam bangunan lama jer....

 

 

Ticket kami....dapat 20% off sebab guna Credit Card Maybank dan RM10/per ticket off sebab beli 10-15 Feb 2010.

Dah beli ticket, kami pun baru bertolak balik. To my surprise, LDP smooth flowing traffic padahal dah pukul 5.00pm. Tiba jer rumah, rehat2 jap terus hantar Dania pergi kelas ganti E.nopi Maths-nyer....next week kan CNY jadi center tutup next week. Hampir terlupa sebab sibuk dengan aktiviti...hehehheeh....
Malam, kami pergi makan kat tempat baru.....kat Cyberjaya. Kami try Restaurant Arab (i cakap ngan Dania Arabica.....).
Sana'A Restaurant 

Kami order :-
Bread = RM2 for Small Size
Okda Chicken = RM10
Hummus = RM5
Mango Juice = RM5
Tea = RM2

 

  

  
Luar pun ada...siap ada bendera lagi ala2 tadika hehehhe....


Okda Chicken....sedap!!


Bread diletak di dalam bakul. Orang Melayu, bakul ni hias2 buat hantaran. Orang Arab letak roti


Hummus yang we all cannot go....rasa cam basi....actually tak pernah makan pun and tak sure apa ingredient nyer...yg pasti ada yogurt...



Ada jugak air waiter Arab tu kata is like a beer but no alcohol. This is halal....ente mau cuba???...Namanyer Barnican....I think air ni gassy kot....


 Menu Sana'A Restaurant

I pun copy la Nama Sana'A ni diambil dari nama tempat :- 

Situated in a mountain valley at an altitude of 2200M, Sana'a has been inhabited for more than 2,500 years. In the 7th & 8th centuries, this city become a major center for Islam. This relegious and political heritage can be seen in the 103 Mosques, 14 Hammans and over 6,000 houses are all built before the 11th century.

Lokasi Sana'a Restaurant :-

Kalau dari LDP Puchong menghala ke Putrajaya, masuk exit Cyberjaya. Lepas tu straight je (ikut jer jalan yang berliku tu...u straight jer). Ikut signboard nak ke Multimedia University. Bila dekat traffic light, Multimedia University betul-betul on your right, u turn left. U nampak bangunan tinggi The Domain. Shop lots depan tu jer....i think depan tu 1 way. U kena pusing ikut belakang The Domain....

2 comments:

  1. air barnican tu rasanya cam air zapple/apple jer..xder laa bes sangat pon... kt cyberjaya ada 2 buah restoren arab..yg satu lg restoren saba'..makanan boleh tahan gak..ramai org arab duk mkn situ

    ReplyDelete
  2. Ye ke Najwa?....akak confuse nak rasa Barnican tu...ohhh Restoran Saba' ni mesti cuba ni sebab kawan hubby kata makanan kat Rest Saba tu sedap. Uihhh kalau ramai orang tu...banyak2 ler bersaba....hihihihi....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails