Sunday, February 12

Test drive

My hubby memang suka test drive. Kawan yang suka test drive dengan hubby dulu dah tak ajak hubby gi test drive. Hari Sabtu ni, we alls pergi test drive kat Volkswagen Glenmarie. Mula2 ke Mazda dulu nak tengok kereta ehem ehem....hehehe....lepas tu ke Volkswagen. Area tak berapa jauh dari Mazda tu. Senang kalau you alls nak test drive apa2 brand kereta pun kat Glenmarie tu. Berkumpul je semua showroom kat situ. 

Kat Volkswagen, we alls test drive kereta Cross Touran dan Jetta. Rajin salesman Volkswagen layan we alls. Volkswagen my favourite car. Both, 1.4 liter je tapi bila bawak perghhhhhh....no comment. Laju. Especially MPV Cross Touran yang 7 seater tu sangatlah selesa. Fakta paling menarik pasal Cross Touran ni, kalau tayar pancit. Tak payah tukar tayar. Cuma masuk alat ke lubang yang pancit tu dan alat tu akan terus mengepam tayar. Err...kereta lain i tak pernah dengar lagi teknologi macam ni. Tayar spare pun takde. Kalau tayar pancit akan dipaparkan di skrin di dashboard. Selain itu, minyak sangat save kerana menggunakan enjin TSI teknologi German. Walaupun enjin 1.4 liter tapi powernya sama dengan kereta 2.0 liter. Boleh save kat insurance kereta. Kereta 2.0 liter, insurance mahal. MPV ni pun dilengkapi dengan sun roof. Wahhhh....cam syiok je bila bukak sun roof tu. Hehehe....

Kereta Skoda i ni pun ada parts yang sama dengan parts Volkswagen jugak sebab Skoda dan Volkswagen dibawah company yang sama.

Mazda 3 2.0 liter sedan

Interior dalam Mazda 3 2.0 liter sedan

Yang ni Skoda Octavia RS. Kete me kecik dari yang ni....
Dania dengan Mazda 3 2.0 liter
Arah sisi MPV Cross Touran
Cross Touran...nama agak pelik sikit la...day light sebijik cam Audi

Jetta dari arah sisi 

Jetta dari arah belakang

Siap request Mocha lagi haa....

Yummynyer keduanya.....ehmmmm.......kalau la dapat angkat warna merah syiok gak ni...



*****Kereta ehem ehem tak dapat lagi.....:-)

15 comments:

  1. pergh.. satu dari kerete tu sure dah masuk dalam gate you heehhe seronoknya

    ReplyDelete
  2. ezz, my hubby cam hubby u lah...suke pergi test drive... i selalu jer malas nak ikut dier....goodla u ni sgt supportive utk stp perkara yg diminati suami yg tersayang :) i like :)

    ReplyDelete
  3. Bestt ooww pg SR...showroom..bkn skdr leh test.keta, tapi leh test salesmen jgk, how they 'judge' customers..hehe..pg nazawerld.besy,mcm2 leh tgk, sambil berangan mek!!

    ReplyDelete
  4. Nak tumpang ilmu skit..camana leh menang banyak sgt contest ni...saya nak menang gak. Bagi la saya menang plak.

    ReplyDelete
  5. tahniah kak...bestnyerrr nk dpt mazda...;)))

    ReplyDelete
  6. hehe.. kalau keta ehem ehem dah dapat sila hapdet manyak2 posing dgn keta yerrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  7. Saya serious tak paham..selama 20 tahun masuk contest dari kecik.. 2 - 3 kali je menang..tu pun saguhati jer. akak ni saya tengok dah banyak je menang...tv la keta la pampers la...saya serious nak tahu camana..tolong la ajar.

    ReplyDelete
  8. @AyuArjuna BiGoshh I memang good pun ayu. Err Err kekadang je...hehehe...

    ReplyDelete
  9. @BABY(MAMA AMANA Ada yang soh posing baring atas kereta tau Ila....adoyai....

    ReplyDelete
  10. macam tanak kongsi ilmu jer..tapi takpa...saya baru belikan isteri saya mazda3 hatchback 1.6. Bagi saya underpower, tapi si dia nak jugak so sebat jer. So kalau nak rasa nak beli mazda 3 hatchback, beli yang 2.0 kalau tanak rasa drag. masih.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails