Thursday, February 16

Test Drive kereta lagi

Ford dari US

Ford MPV S Max 

Gear sebijik cam gear kapal terbang

Peugeot SUV 3008


Arah belakang Peugeot 3008

Tempat menunggu dalam showroom

Please help yourself....

Kekanda bersama sports car Peugeot yang berharga RM200,000++

Sports car Peugeot ni persis Audi TT yang Tony Stark naik dalam Iron Man

Baru2 ni pun i ada test drive kereta kan. Kali ni test drive lagi dengan hubby yang tengah on leave itu. We alls ke showroom Ford. Try test S Max. Masa bawak, hubby kata kereta ni lambat respond compare dengan Cross Touran Volkswagen. Eventhough cc Cross Touran 1.4 liter je. S Max ni cc 2.0 liter. Kalau Cross Touran tu, tekan pedal minyak dia terus gi je. Seat belakang bagi i tak berapa selesa. Keluasan kereta ni memang luas la kat dalam. Boot belakang pula tidak disertakan dengan penutup luggage. Kalau nak beli penutup luggage kat boot kena beli tambahan. MPV Cross Touran memang termasuk dalam pakej kereta mereka. Kalau tak beli peutup luggage, orang yang lalu lalang boleh nampak luggage kat boot. Agak bahaya kan...

Test drive yang kedua, we alls ke Peugeot. We alls test drive SUV 3008. Sebetulnya we alls nak test drive MPV 5008. Takde pulak kat showroom. SUV 3008 ni bentuk sangat sporty. Dah namanya Sports Utility Vehicle kan....seat belakang sangat selesa sampai i pun nak tertidur....hehe....Bumbung dilengkapi dengan sun roof. Hubby cakap masa nak change gear tu ada jerk dan tak smooth. 

Kat showroom Peugeot ni, tempat menunggu sangatlah selesa. Ada sofa2 empuk untuk berehat ditambah pula dengan mesin pembancuh air.

5 comments:

  1. x pernah pergi test drive keta. pergi beli terus pernah la :p

    ReplyDelete
  2. Dalam Iron Man Tony Stark naik kereta Audi R8 bukan Audi TT..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails