Saturday, February 25

The best prize ever.....alhamdulilah

Hadiah tersilap type. Sepatutnya Mazda 3 2.0L

Surat P&G telah pun diterima sebelum tu agency Leo Burnett dan PIC P&G yang comel molek (i surf kat fb) ada call i suruh block tarikh tu. Masa agency Leo Burnett call i tanya ada tak i menang hadiah? Terus i kata ada...ada...dari Dutch Lady. Confident je sebab cheque Dutch Lady yang i menang RM800 tu tak dapat lagi dan pulak Ayu dan Siema pernah ambik cheque kat Leo Burnett ni so melaju je la mulut ni. Alehnya dia kata...no no....the one that you won a Mazda car. I bukan nak katalah kan. Announcement winner Dutch Lady lagi awal dari Gillette tu. Tup tup Gillette lagi awal bagi hadiah dari Dutch Lady. Dah dekat 2 bulan dari tarikh prize giving kat Top Hat tu. Haishhhh........i wonder bilalah Zamzarina yang menang cash RM50,000 tu akan dapat cheque dia tu. I rasa tak patut lah organizer ni tangguh2 nak bagi hadiah yang dimenangi. Mulalah terfikir, ikhlas nak bagi ke sebab nak publisiti?.....geram  sebenarnya ni. Dengan RM800 tu macam2 i boleh buat.

Hadiah Mazda ni lah kenangan terindah sepanjang i menceburi bidang contest ni. Bersyukur i. Disaat i berduka, i dikhabarkan dengan berita gembira pula. Suratan atau kebetulan? 2 hari selepas i berduka kehilangan mama, i dapat satu nikmat pula. Memiliki kereta baru. I yakin yang Allah tahu yang i sangat sedih mama meninggalkan i. Sangat sangat sedih tau....mama menyusul 1 tahun 11 hari selepas papa pergi. Mama je yang i ada. Kini...mama pun pergi......sedih sangat-sangat. Tapi i tahu, Allah lebih sayangkan mama. Ter emo pula kat entry ni....
  
Harapan i semoga selepas ni i akan memenangi hadiah yang menarik lagi. Bukan terhenti setakat ini....cuba cuba dan terus mencuba. Mana tau? 1 fine day, nama kita yang naik....


****mama tak sempat nak bercuti naik kereta baru ena.
****masa pergi cuti2 cherating, sebelum tu mama siap tanya jadi ke pergi cherating? Hampir tak jadi juga sebab i tak sihat. I gagahkan juga pergi. Alhamdulilah. Kalau tak sure menyesal sebab ini percutian terakhir bersama....'the best holiday ever'
 

6 comments:

  1. bestnya.............ezzzzz...insyaallah klu i kelapangan i jumpa kat showroom ya

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak Ezna! Hadiah paling bermakna bila menang atas usaha sndri kan. Alhamdulillah... Waktu berduka dtg khabar gembira. Sngt teruja bg pihak kak ezna n famliy ^^

    ReplyDelete
  3. congrats ezz!! hadiah kemuncak bagi seorang comper hehhe

    ReplyDelete
  4. Tahniah Ezna.. ada join gak hrtu.. xsangka kwn2 blogger gak yg menang Mazda 3 tu..alhamdulillah kann

    ReplyDelete
  5. Tahniah sis ezna,
    mmg hadiah paling gempak n besh..

    ReplyDelete
  6. salam kak...

    tahniah d atas kemenangan ini...sgt2 teruja...;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails