Saturday, February 11

Mereka di saat gembira dan duka

Bangunan KLCC gah berdiri

KLCC dari dalam
 
Kat sinilah nak jumpa2 my bff
Nampak sangat la i orang pertama yang tiba. Yay!!!

Air ni untuk me, Mira dan Ayu. Suzz jus tembikai....

Ni....Suzz punya order

Diantara Amira, Ayu, Suzi dan i....sape yang dapat award bergaya manja??? Hehehe...

Ha....sini pun ada gaya manja ala2 Ella. Hehehe.....

Mula2 plan nak ke sini, i nak naik train je. Tapi, last2 i decided to drive my car ke KLCC. Lepas hantar Dania kat Bandar Sunway, dan breakfast dulu......i terus lalu depan Sunway Pyramid tu ikut NPE ke KLCC. Sebenarnya i tak confident nak parking dalam KLCC sebab i tak berapa familiar dalam tu so I pun tiba kat parking area depan The Zon Hotel pukul 9.00am. Masa nak masuk KLCC, sempat berborak over the phone dengan my mum. Ada la my mum gelak2 bila cakap dalam phone. Plan jumpa bff pukul 12.30pm yer. So, i terus masuk KLCC dan pusing2 sampai tak tau nak pusing kat mana lagi sampai la pukul 12.00pm, Ayu tiba dan meet I kat Secret Recipe. In fact, i orang pertama dari mereka bertiga yang tiba awal kat Secret Recipe. Bila Ayu datang, terus teman Ayu pergi Maybank. Suzz tiba terlewat sikit dan Mira....haruslah tak lewat sebab office pun di situ.

Meet up ini 1 hari sebelum my mum meninggal iaitu pada 3 Feb 2012. And.....mereka pun ada tanya pasal my mum. I kata mama kat hospital sebab Dr nak observe gula mama sampai cantik baru balik rumah. Helper Mama tidur sekali di hospital Putrajaya tu. Chit chat gossip2......ada juga sesi tukar2 borang contest dan gossip2 contest terbaru di pasaran. Dah namanya comper. Paling menarik the four of us kongsi passion yang sama iaitu masuk contest. Dalam pukul 2.30pm semua make a move kecuali me and Ayu dok beli baju mandi di Parkson KLCC. Baju mandi i beli untuk adik i Ema yang kirim sebab harga asal baju mandi muslimah brand Arena RM300++. Lepas discount harganya turun ke RM150. Murah la bagi adik i tu. 



****Masa on the way ke KLCC, kat jalan tu ada 2-3 ambulance lalu. Sampai i kata ramainya orang sakit. Automatik i teringat my mum. Maybe that is a sign yang mama i akan masuk hospital lagi keesokannya dan 'pergi'. Oh ye....petang hari me meet up with my bff tu, mama dibenarkan keluar hospital sebab bacaan gula dah cantik.  

****Bff me ni di saat gembira pun ada, di saat me kehilangan mama pun ada.......itu bff yang sejati. You alls ada tak?. 

****Thanks Mira sebab belanja dari starter, ke air, ke main course, ke dessert.....semuanya :-) 

8 comments:

  1. mixed feeling plak bila me baca entry ni...
    memnag hidup kita kdg2 happy kdg2 sedey....hidup kat dunia yg fana...having uolls as my BFF is one of greatest blessings in my life...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. ada, 2.kwan dari umur 12 tahun samapai dah 32 tahun..lagi sorang kawan opis dari umur 23 sampaila 32 ne.. bukan sennag nak jumpa yg ikhlas... tak perlu ramai pun.. bilangan yg kecil dah cukup

    ReplyDelete
  3. saper bergambar paling manja heheheh...

    sedeylak paba entry u ni....being blessed sebab kenal u, mira and suzz :)

    ReplyDelete
  4. Thats what a fren for

    smg Allah swt merahmati tali silaturrahim kalian :-D

    ReplyDelete
  5. dalam lubuk hati i , i memang tunggu entry u ni sebab i tak bawak kamera hehe..

    anyway on a serious note, perjalanan hidup kite bercorak2, kejap naik kejap turun dan kejap mendatar.. kdang suka kadang duka.. cuma whatever reason or whatever situation, just believe in Allah.. He always has a better plan for us, insyaAllah..

    ReplyDelete
  6. Bestnya mek lepak klcc..huhu.. gud to hv all.frendz who will be with us sad or happy time..moga berkekalan..

    ReplyDelete
  7. Bestnya mek lepak klcc..huhu.. gud to hv all.frendz who will be with us sad or happy time..moga berkekalan..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails