Tuesday, February 28

1 Hari 1 Resipi

 Buku 1 Hari 1 Resipi dari Chef Hanieliza

Buku resipi buat cikgu Dania

Masa jalan jalan kat Popular IOI Mall, i nampak buku 1 Hari 1 Resipi dari Chef Hanieliza. Eh bukan Resepi ke?...ehm....harga RM39.90 senaskhah. I pun beli untuk i. Pastu buku resipi kecik2 tu, i nak hadiahkan buat cikgu kelas Dania masa Tahun 1 sempena hadiah perkahwinan. Selalu orang akan bagi pinggan mangkuk atau barangan elektrik kan...i bagi buku resipi.....masa baru2 kahwin kan sure mati kutu nak masak apa. Tambahan kalau sedara mara datang melawat pengantin baru. Ye tak?. 

I pun dah selamat masak ayam goreng masak halia. Selalunya hidangan ni me, hubby selalu order masa makan kat Vicchuda Tomyam. Eh eh rupanya simple je bahan bahannya....hehehe...bersemangat nak mencuba resipi2 lain pulak....almaklumlah 1 hari 1 resipi.....


*****ada 3 kenduri kahwin bulan Mac ni. Semua jauh2. alor setar, padang rengas dan teluk intan. berturut pulak tu....

7 comments:

  1. me pun ada buku ni...simple kam semua masakan dier... I like :)

    ReplyDelete
  2. padang rengas? adakah kite sedarau jauh jauh? hehehehe

    ReplyDelete
  3. @Em's Family padang rengas rumah cikgu dania masa darjah 1 :-)

    ReplyDelete
  4. me lom beli, memang plan nak beli buku tu...

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan Boleh tahan tebal gak buku ni...Hehehe...dania dah soh ummi dier ni masak kuih kegemaran dier....hehehe

    ReplyDelete
  6. bagusnya. nnt mahu cari jugala. tapikan kak kita ni ada masalah sikit, bila dah sampai kedai buku, mesti la terus ke novel. hahaha.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails