Monday, March 28

Kisah basikal.....

Dania dan ayahnyer

Pose bersama basikal masing masing

Basikal dipasang di kereta

Helmet

Basikal baru Ummi dan Ayah tengah diperiksa

Dania try basikal baru

Tengah pasang roda dua di belakang

Dania pilih basikal warna pink


Entry ni semata-mata entry basikal. Baru2 ni Ummi dan Ayah Dania pergi beli basikal Dania di Bukit Jalil. Of course Dania pilih basikal warna pink.Tak lama lepas tu ummi dan ayah Dania pun beli basikal kat Shah Alam. Kebetulan hujung minggu kami gi survey kat kedai basikal Taman Sea nak cari carrier basikal yang letak belakang kereta. Senang la nak bawak basikal Dania pergi taman. Almaklumlah kereta kami ni comel jer.

Kat Taman Sea tu carrier ada tapi we alls rasa agak mahal so cari le kat Shah Alam. Mula2 nak beli carrier jer lepas tu terjebak beli basikal dewasa dengan aksesori helmet. Dania siap pakai guard di lutut dan siku. Walaupun naik basikal, aspek keselamatan jangan dilupakan.

Cuti yang lepas kami anak beranak naik basikal kat Taman Bukit Jalil. Kawasan tu kawasan bukit. I cari port baik punyer kat tempat mendatar. Janji exercise jugak. Hehehe....
http://www.emocutez.com

Sape sini yang suka cycling ???

4 comments:

  1. wah bestnya ada beskal satu sorang lagik tu, kita pun teringin gak...tapi nak bawak ke taman tu satu hal plak, nak kayuh dari rumah ke taman mau patah kaki dibuatnya..

    ReplyDelete
  2. huhu---ai rasa kalau naik beskel la ni mahu kena tukar tayar tebal..sbb ai dah berat huhu

    ReplyDelete
  3. beshnya naik basikal--zharfan+ariff dua2 ada basikal masing2 hehe beli kat UK tu

    me beli domain kat netKL

    http://www.netkl.com

    ReplyDelete
  4. guess what, my husband ade basikal, beli bukan main, rase yang i ingat, dia main dua kali je kot, lepas tu basikal tu kepam dalam bilik.. smapai lah sekarang.. wat a waste kan.. i tak berani cycling.. dah lupeeee sangat hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails