Wednesday, March 23

Model Cilik Fareeda Part I

Dania menerima hadiah untuk pemenang mingguan. Dania pemenang minggu ke 6

Dania tengah pose tu

Para penari Jaafar Onn

Bawah : Hadiah pemenang utama Atas : Hadiah undian tertinggi fb

Hadiah yang comel ini untuk pemenang mingguan cilik

Beratur sebelum catwalk betul2

Tak sure Dania tengah buat apa ni. Mungkin tengah pusingkan dress labuh ni kot

Beratur nak belajar catwalk

Phewittt Syafira. First time nampak Syafira ni i cakap perghhhh budak ni (merujuk pada dressing Fira)...err sebenarnyer i tak perasan dua pupu i....hehehehe....

Kena beratur mengikut nama

Dania bergambar dengan Aleesya

Dania bersama dua pupu, Syafira. Masing2 bertanding dalam Pencarian Model Tudung Fareeda

Zamzarina dan Aleesya

Stage Fareeda sebelum majlis bermula

Breakfast di McD dulu


Pagi2 lagi dah keluar rumah dan menuju ke Shah Alam. Destinasi pertama dah tentu breakfast dulu. Since dah dapat kupon big breafast, kami ke McD berdekatan dengan Plaza Masalam. I rasa tak berapa sedap big breakfast McD sebab takde hotcakes. Hehehe....Beli air 2, 1 kopi dan 1 teh cuma bayar harga RM6 dan dapat 2 big breakfast ni FREE. I tak lalu pun nak makan sampai habis.

Selepas tu kami ke Plaza Masalam. Dania pakai T Shirt lengan panjang dan seluar legging warna pink. Tiba sana baru pakai dress silver and pink ni. Dress ni memang kembang sebab kat dalam tu ada lapis kain net. Ada sesi belajar cara catwalk oleh salah seorang model Fareeda. Tapi i rasa model ni tak ajar betul2. Kenapa i cakap macam tu kan? Sebabnyer bila ada budak yang model ni suruh pose, bila budak ni tak tau nak pose dia akan kata takpelah turunlah bawah. Kesian budak tu. What do you expect kalau budak tu baru berumur 4-5 tahun. Ajarlah cara pose betul2. Beritahu makna pose tu apa....apa kena buat? or maybe dia rasa dia deal dengan orang dewasa gamaknyer....

Yes, i berjumpa dengan blogger Ibu Damia Aleesya Ayyunie ni. Makkk aii very the tinggi rupanyer. I rasa kerdil jer....heheheh.....of course, my cousins, aunty i juga dua pupu i Syafira.Syafira ni punya style sampai i kata wow lah....che in yang dressing kan fira ke mummy2 dia?. Dania as usual maintain style princess. Dulu dan kini. Lengkap dengan tiara lagi. Dress Dania tu i ambik size 8. SA suruh ambik size 6 tapi i prefer size yang panjang.

Setiap model kanak2 akan mendapat sehelai tudung sebagai hadiah pemenang mingguan. Comel sangat ada seekor beruang di atas kotak bulat bekas tudung itu. Kemudian emcee mengumumkan 2 pemenang untuk kategori facebook yang layak terus ke final dan senarai 6 lagi peserta yang bakal ke final berdasarkan pilihan juri. Adakah Dania salah seorang daripadanya??? Tunggu next entry.....
http://www.emocutez.com

13 comments:

  1. nampak meriah event ni :) dania sgt comel!! mana pic u ezzz heheh tak posing dgn ayu ibu damia aleesya tu ke :)

    ReplyDelete
  2. your damia very the very have a good confidence wan... bagusnyer.. and comelnyer.. and bestnyer..

    ReplyDelete
  3. damia dah biasa je gayanya..bagus tul..wah jumpa Ayu & Aleesya ..best tu...

    ReplyDelete
  4. wohooo cantik gaun tu ezz...beli kat mana ehh???

    ReplyDelete
  5. wow..nmpk srnok sgt sumenya..
    comelnya dania bercatwalk..

    ReplyDelete
  6. @Em's Family

    ayu...anak wan u panggil dania....anak i u panggil damia....huhuhu...thanks mira sbb puji....nama my dotter DANIA huhuhu

    ReplyDelete
  7. eh, mana gambar kita berdua..ala..yg kat keta2 tu...ayu tak sempat pun nak amik guna kamera ayu...almaklumler..bizi tahap gaban hari sabtu tu..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails