Thursday, March 17

Seminar bersama Ustazah Siti Nor Bahyah dan Ustaz Wan Akasyah

Me, Ustazah dan Dania

Ustaz Wan Akasyah dan Hubby

Ustazah sedang tandatangan autograf. Alahhh berkenan sungguh tudung ustazah. Ustazah kata kalau berkenan singgah la butik

Dania muka ngantuk sebab kena bangun pagi hari cuti. Hehehe

Break time

Ustazah dan Ustaz

Alahai....dania sibuk salin apa yang i salin

Khusyuk ustazah memberikan hujah

Seminar anak hebat ni lagi satu seminar anjuran Ustazah SNB

Sebelum seminar bermula

Pagi yang indah 5 Mac 2011, me, hubby dan Dania menuju ke Shah Alam. Alahai pagi2 lagi dah terpaksa bangun untuk ke majlis ilmu. Chewahhh....So destinasi ke Kompleks Kesenian Islam di Shah Alam. Kami tiba dalam 9.25am. Kebetulan memang tak mula lagi. Seminar ni bertajuk Keluarga Bahagia. Selain pada seminar Keluarga Bahagia, ada beberapa siri seminar lagi. I dapat tahu ni pun sebab i jadi fan Ustazah Siti Nor Bahyah ni dalam facebook.

Seminar yang memang menarik kerana dikendalikan oleh Ustazah Siti Nor Bahyah dan Ustaz Wan Akasyah sambil dibantu oleh anak menantu dan best friend anak Ustaz dan Ustazah serta staff snbkasih. Rupanyer seorang menantu perempuan ustazah adalah orang Indonesia dan anak pak kiai di Indonesia. Anak ustazah kebetulan berjumpa isterinya di Indonesia. Kalau di Malaysia kira tokoh agama lah. Ustazah dan Ustaz bercerita tentang keadaan sebuah sekolah pondok di sana yang agak daif. Mereka belajar secara percuma dan ada sebuah kolam yang ada ikan di sana. Mereka menjual ikan2 itu untuk membiayai kos sekolah pondok itu. Beruntung kita kat bumi Malaysia ini kan.....insaf bila mendengarnya.

Tak sahlah kalau di akhir seminar ni kalau tak bergambar dengan ustazah dan ustaz kan....apalagi tak lepas peluang kami pose dengan ustaz dan ustazah.

Ada tak you alls peminat Ustazah SNB ???


****intipati seminar i akan kuarkan kemudian.....



13 comments:

  1. waaa...best dpt jumpa pasangan ni kan.. ;)

    ReplyDelete
  2. suke dgr ust bahyah ngan suami berceramah...bersahaja dan sarat dgn ilmu

    ReplyDelete
  3. bestnye.. teringin dni nak g seminar ustazah tu tapi tak ado di kelantan huhu

    ReplyDelete
  4. sila kasi sinopsis nye.. tak sabar nak bc..

    ReplyDelete
  5. @AyuArjuna BiGoshh

    ye suka jugak. memang sarat dengan ilmu. pagi kat shah alam, malam ustaz dan ustazah pergi johor pulak

    ReplyDelete
  6. @ardinihumaira

    ustazah banyak buat kat area sini. mungkin akan ke sana kalau ada jemputan...

    ReplyDelete
  7. @ja

    ok kalau dah ada N3 ena bagitau Ja eh...

    ReplyDelete
  8. syoknya dapat jumpa ustazah bahiyah ni.

    ReplyDelete
  9. @nuriz

    suka jugak jumpa ustazah ni. Sweet je bila panggil Ling kat hubby, hubby pulak panggil Sayang kat wifey....:-)

    ReplyDelete
  10. wah bestnye kak ezna..ezay aritu sempat la gak dengar ceramah live dari Ustzh bahiyah ni kat UIA..memang suka dengan cara dia

    ReplyDelete
  11. @Ezay Hadry

    ustazah ni best. comei pun comei. tak jemu mata memandang!!

    ReplyDelete
  12. me minat sgt tau ustazah ni--so is my mom hehe big fan of her

    and me sgt suka tudung ustazah gak :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails