Thursday, February 24

Air Asia Promo kembali lagi

Promo Air Asia 22 - 27 Feb 2011

Taken from : Air Asia Web



Taken from : Air Asia Web

My confirmed booking form

Taken from : Air Asia Web

Air Asia Promo datang lagi. Berlawan nampaknyer dengan MAS. Masing2 nak bagi the best deal in town. Of course Air Asia slightly cheaper la kan. Book dari 22-27 Feb 2011 dan travel pada 13 Sep 2011 - 29 Feb 2011. I manage to booked flight to Padang. I told Dania yang kita akan pergi Padang, Indonesia. Dania kata takde gempa bumi kat Indonesia ke ummi?. Gulp!! tertelan air lioq sat. Tak terfikir pulak ummi sampai ke situ sayang....

Anyway, i dok survey Jakarta 22 Feb. On the 22 Feb, one way cuma RM25/pax. Pada 23 Feb 2011, i check the same departure date dah jadi RM5O/pax. Eh?? kejap je yer. Baru hari kedua promo tu beb. I terus surf yang lain. Surf punya surf punya surf, i lay my eyes on Padang. Err??? Betul ke ni? RM5/pax jer one way. Without 2nd thought i terus booked. He he he. Why Padang ??? Why Why Why? Tell me why?.

1. Murah. RM 5/pax SAHAJA.

2. I ada kawan asal orang Bukit Tinggi, Indonesia. Flight turun di Padang. Dia promote suruh datang sana sebab :-


- Hotel murah dan banyak pilihan hotel kat sana.

- Barang murah.
- Masakan padang yang sedap dan sangat murah.
- Cantik permandangan kat Bukit Tinggi. Atas bukit. Nama pun bukit tinggi.
- Dia ada contact supir kat sana.

3. Hubby memang teringin nak ke Padang sebab ada promo kat radio IKIM kata kat sana cantik dan barang murah. Penduduk di sana rata2 beragama Islam jadinyer senang nak mendapatkan makanan halal. Masa i survey waktu tu RM500++ untuk 2 dewasa dan 1 kanak. Tak termasuk mak nenek segala bagai lagi. Mau lagi mahal kan.

Masa dah beli tu my total semua is RM376 (2 dewasa dan 1 kanak2.) Bila i check balik departure date yang sama beberapa jam setelah i confirm booking, departure date tu dah meningkat jadi RM74/pax dan tarikh balik pada RM5/pax. Total sebelum campur mak nenek segala bagai RM300++. Confirm bila campur checked baggage jadi mahal. Masa i booked flight ke Padang, total sebelum campur mak nenek segala bagai cuma RM105 sahaja. Kalau masuk checked baggage tu yang jadi RM376. I tak ambik meal. Ater kol 7.50am bertolak, kol 8.00am dah tiba. Dari RM5/pax jadi RM376. Banyak extra sana sini lagi....but still murah compare dengan MAS.

Bagi yang teruja dengan promo Air Asia, silalah ke link di atas ye. Air Asia peruntukkan cuma 10 minit SAHAJA untuk mengisi borang booking. Kalau lebih masa, kita akan ditransfer ke waiting page. Dah kena isi semula borang booking.

Jom cuti cuti !!!

1 comment:

  1. besh tu cuti2 :)
    me nak kena cari jln mana nak korek duit utk dtg UK bln july for my convo..adess

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails