Monday, February 14

Bagaimana jika kahwin lewat?

L-R : My friend's hubby, My friend Kak Zan, Me, Lin

Front : My daughter, Dania Yasmine


L-R : My friend's hubby, My friend and Me


Makanan yang dihidangkan

Dengan Kak Halinah. Kakak ni pun berkahwin pada usia 40'an. Happy sokmo kakak ni. Dapat pula selalu travel oversea dengan hubby. Rezeki Allah kan

Bagaimana jika jodoh anda lambat tiba?. I rasa mesti la risau kan?. I pun dulu risau jugak. I kahwin pun umur lewat 20'an. Alhamdulilah. Ada juga yang nak kat i ni. I bukan mengata ye mereka yang belum mendapat jodoh ye walau usia dah meningkat. Ada jer few of my friends yang tidak kahwin lagi seusia dengan i. Bukan kerja tak bagus. Bagus semuanyer. Tu lah. Jodoh ni ketentuan Allah kan. Sampai ada yang menjauhkan diri jika ada event yang melibatkan perkahwinan, perjumpaan rakan2 lama. Ye lah mestilah yang belum mendapat jodoh tu rasa rendah diri.

Tapi u pernah tak pergi ke majlis perkahwinan yang unik? Maksud i kawan u tu berusia dan baru mendapat jodohnyer? I baru experience baru baru ni. Mula2 kawan i ni message di dalam fb. Dia ingin menjemput i ke majlis perkahwinan. I dengan selamba tanya, anak akak ye?. Dia kata bukan. Akak yang nak kahwin. Errr??? Ya allah, i dah tersilap cakap la. I mati2 ingatkan kawan yang lagi sorang. Kat fb kan nama ada je yang sama. Setelah belek kat fb, sah lah. Kawan i ni bujang lagi. Actually, i dah leh panggil dia pangkat makcik tapi dekat office masa keje dulu i panggil kakak. U alls tahu berapa umur kakak ni? 52 tahun ye tahun ni. Ya you alls tak silap dengar. 52 tahun!!!. Alhamdulilah. I sangat happy dan teruja you alls. Akhirnyer kakak ni bertemu jodoh pada usia 52 tahun. I dok check umur kakak ni dalam fb. Yes umur 52 tahun you alls. Rezeki jodohnyer pada usia ini. Bertemu jodoh dengan orang Perlis. Kenal sebulan terus nak berkahwin. Dapat pula
jodoh dengan tokei kilang beras. Terus dapat anak instant. Suaminyer adalah seorang duda yang mempunyai anak. Kawan i ni dulu based dekat HQ, KL lepas tu kena transfer ke Perlis. Cantik kan planning Allah itu?.

Bagi mereka yang belum ketemu dengan Mr. Right, doa dan terus berdoa. Kita tak tahu dengan siapa nanti kita akan bertemu jodoh......


****tumpang gembira jika kawan2 gembira :-)

5 comments:

  1. dia pun awet muda --nampak mcm 40s jer :)
    tumpang happy for her

    hhehe entry me autopublish pagi esok psl jodoh gak--me krg pg tadi--me tulis sbb me chat dgn u hehhehe

    ReplyDelete
  2. jodoh lambat atau cepat urusan allah...kita kena ikhtiar klu masih belum ke temu jodoh sesuai kena redha...my cousin blh ayah ramai belum kahwin...dan kebanyakan mereka mmg dah terover stable...umah besar, keta besar... :) plus minus ahem

    ReplyDelete
  3. i tak nampak pun umur kakak ni macam 50 lebih. awet muda juga.. selamat penganti baru.. anyway, jodoh cepat lambat ketentuan Allah, i antara yang kawin awal. and now I realize, Allah tahu ape yang Dia buat.. sebab nyer kalau lah I tak kawin awal, I dont think I akan berkawin sekarang ni, memandangkan keje2 I sebelum ni memang semua nyer memakan mase..

    ReplyDelete
  4. Subhanallah, ,,allah dah atur semua untuk hamba hambaNya, so tak pyh risau about jodoh.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails