Thursday, February 3

Berani ke tengok cerita seram sengsorang ?

I tengok Khurafat....


The Last Samurai Sountrack

Taken from : You tube

Entry ni agak lambat i publish. Ada sekali tu i beli tiket cerita Khurafat you alls. Masa beli tiket tu, orang kat kaunter tu cakap tengok sorang je kak?....hehehe...buat nervous je dik....
i tanya best ke cerita ni? dia kata biasalah kak taraf cerita melayu ler.

Masa masuk panggung, i dah suspen dah. Kebetulan Ayu Rafikah kata cerita ni banyak elemen terkejut jadi i pun bersedia dari segi mental. I ni memang jenis cepat terkejut kalau ada benda yang buat i terkejut. Bila scene agak2 ada hantu je, i set dalam mind i....tak takut la....Bila kita dah set mind kita macam tu, automatik kita akan ok. Ada few perempuan yang menonton filem ni terjerit jerit. Kekadang rasa macam they alls ni cam nak tarik perhatian pun ada. Dah la barisan i duduk tu sorang je you alls.

Ada lagu dalam filem ni diambil dari soundtrack filem The Last Samurai. Lakonan Shamsul Yusof kadangkala agak kaku la plak i tengok. Elemen terkejut dan suspens tu start dari mula sampailah habis. Scene habis tu mula2 i tak faham. Lama2 baru lah i faham apa yang nak disampaikan.

Kalau dari 5 bintang, i rate filem ni 3 bintang. Filem ni i tengok dari awal sampai habis tau. Takde tutup2 muka. Sambil tu krup krap krup krap cheezels dan air.
http://www.emocutez.com
Ngee....fun jugak tengok sengsorang. Me time !!!....

Ada berani tengok filem seram sengsorang ???

****Kalau mind kita dah set takut.....maka takut lah kita....

5 comments:

  1. me tak pernah tgk movie sorang2 ezz..tp me sgt sukaaaaa shopping sorang2 heheheh

    ReplyDelete
  2. Wahh.....saya memang tak gi tgk movie lah kot apatah lagi sorang2...tapi baru ni adik ajak tgk damping malam pun kami dok sibuk cari masa lapang di waktu siang utk tengok...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. tak brani jgk..nnt tetiba terjerit takut..hehe

    ReplyDelete
  4. khurafat tak seram sgt lahh :D

    ReplyDelete
  5. tak brani2..

    wlopwn cte seram komedi lawak..
    Skunk tgh tgk ngan akk n adq..

    http://cerytara.blogspot.com/

    btw..

    cnteq layout!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails