Friday, February 4

Thai Odyssey

Senarai harga....ada yang berminat?

Voucher RM68 (Harga asal RM85)

Thai Odyssey

Lepas massage....relax sungguh. Rasa nak zzz....

I dapat voucher dari Harvey Norman. Yeah...ada voucher Thai Odyssey. Harus pergi sebelum tarikh tamat 31 March 2011. I buat appointment hari yang sama. Ist time i pergi Casa Square Puchong. Kali ni ke IOI Mall. I ambik Thai Tradisional Massage 90 minit dan Foot Massage 60 minit. Masa mula tu tukang urut (orang Thai) akan basuh kaki kita sambil mengurut. Sedapnyer....lepas tu i dibawa ke bilik urutan. Untuk pengetahuan semua, Thai Tradisional Massage ni, kita akan pakai pyjamas. Urutan tanpa menggunakan minyak. Banyak elemen stretching. Masa tukang urut di bahagian hadapan, mata i diletakkan eye pillow. Fuhhh terasa nak tidur tu. Rasanyer beberapa kali dah i terlelap http://www.emocutez.com
Urutan Thai ni menggunakan kaki, tangan, lutut tukang urut dan diurut pada pressure point. Unlike urutan melayu, kita akan diurut pada urat. Terasa macam exercise pun ada. Paling best bila tukang urut di belakang kita dan kita di hadapan. Tukang urut mengurut belakang kita di pressure point dengan menggunakan lututnya. Fuh terasa sedap sangat.

I sangat recommend urutan thai untuk mereka yang lenguh2 badan, sakit pinggang, sakit belakang, sakit bahu. Selepas urutan Thai ni, badan pun lega. I prefer urutan Thai berbanding urutan Tradisional Melayu yang i rasa sakit. Urutan Thai ni tak berapa sakit. Kita akan ditanya jika kita mahukan urutan yang lembut, normal atau kuat. I pilih urutan normal je. Tapi tangan tukang urut sangatlah kuat walaupun badan kecik je.


Urutan ni i suggest untuk kaum hawa je ye....tapi ada je kaum adam yang datang mengurut kat sini. Bila i tengok malu2 cat http://www.emocutez.com
la pulak....Sendiri mau ingat ye. Tukang urutnya perempuan. Walaupun datang dengan pasangan masing2...still.....tukang urutnya perempuan.

Haa....puas you alls selama 150 minit buat urutan.....harus repeat at least sebulan sekali....harga pun rasa kategori ok lah juga....



You alls pernah merasa urutan Thai ???

6 comments:

  1. cam nk try arhhh...kat ou kat tingkat satu level ngan pej pos tu ke (new wing)

    ReplyDelete
  2. @AyuArjuna BiGoshh

    ayu....i pergi IOI Mall la...bukan OU. X silap OU pun ada....

    ReplyDelete
  3. sgt besh tu! tp me nak yg ada pakej scrub+mandi susu + urut2 gak heheh siyes dh lama tak pamper myself ni :)

    ReplyDelete
  4. nanti kita pegi spa sama2 yer--u survey2 yer ezz tempat yg harga tak mahal :p or kat mana2 yg ada promo :)

    ReplyDelete
  5. Bila lagi nak pergi....mcm best urut kaki...

    ReplyDelete
  6. saya plan...hujung bulan ni nak try la...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails