Hello eznakhalili.com readers!!

Thursday, April 4

Aneka coklat Beryl's

Ni saya bawa Dania ke kilang coklat Beryl's. Tak jauh pun dari UPM tu. Kebetulan untuk subjek Accounting, Dania dan group kena menjual barangan pertanian. Ingatkan amali apalah untuk Accounting ni rupanya kena menjual betul-betul. Lecturer akan bagi dana kemudian student akan menjual dan akan catit duit keluar dan masuk. Ni ada yang suruh kawan2 asasi Dania suruh support beli paksa rela. Haha....

Dania dan group decide nak menjual coklat jadi ni Dania tolong survey coklat kat sini. Bila tiba sini rupanya ada Jualan Coklat pulak. 


Ambik gambar kat sini dulu. 


Suka dinding ni sebab berbatu-bata merah. 


Ramai pelancong negara china kat sini. 


Mula meneliti harga. 



Nampak sedap pula ni macam ala ala Love Letters Julie's. 


Peminat cookies boleh la beli ni. 


Coklat mint tapi tulis kat sini mint yang pahit. Mungkin guna dark chocolate. 


Bawah ni white chocolate strawberry. 


Ni coklat perisa cola. Macam mana la rasa gabungan coklay dan cola ni ya?. 


Ada promosi beli 10 percuma 1. 


Ini pula coklat yang mempunyai size yang ada defect. Tu nampak kecik ada, besar pun ada. 


Ni pula coklat dalam ala ala bekas lampu minyak tanah. Unik juga kalau nak bagi gift ketika mengunjungi rumah sanak-saudara masa raya nanti. 


Coklat Strawberry kering. 


Tadi ada chocolate bar berat 90g. Ini pula beratnya 160g. 


Ada cookies juga. 


Ni pun cookies lagi. 


Sempat ambik gambar masa tengah beratur. Orang semua beli penuh bakul. 


Saya beli yang ni je sebab Dania nak yang ni. Dania peminat white chocolate. Sama macam saya. 


Nanti, tengok la group Dania nak menjual produk yang mana....

Kalau nak memborong coklat untuk raya ni boleh la ke Beryl's di No. 7, Jalan Raya 7/1, Kawasan Perindustrian Seri Kembangan, 43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan. 





XOXO,
Ezna

12 comments:

  1. syok tu bole borong mcm2..ada jualan mcm ni best la

    ReplyDelete
  2. waahhh cantiknya yg ala-ala lampu minyak tanah tu!

    ReplyDelete
  3. Rambang mata. Mesti rasa hendak beli macam-macam jenis.

    ReplyDelete
  4. masuk sini memang rambang mata kak,asyik capai masuk bakul..nasib la kami jauh nak ke sana hehe

    ReplyDelete
  5. SA pernah pergi sini..memang rambang mata x tau nak pilih mana satu

    ReplyDelete
  6. Ohhh yes, kalau balik PJ bila2 free boleh pergi ni.

    ReplyDelete
  7. Belum sampai lagi sini, wpun hari tu Mak Cella ada buat entry datang sini ..
    Good luck Dania & team
    Kalau Dania nak jual online bole je Aunty PH support by buying your choc ๐Ÿค—

    ReplyDelete
  8. Harga dia murah dari market price ke ezz?yg dlm bekas mcm lampu minyak sgt unik dan comel๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  9. Saya memang selalu borong berryls tiap ke Malaysia. Bahkan kdg dah beli banyak di supermarket, lalu beli lagi di duty free bandara ๐Ÿคฃ. Selalu habiskan uang ringgit di sana.

    Sukaaaa coklatnya. Dan Krn saya biasanya buat GA untuk followers IG, jadinya kalo balik dr Malaysia pasti hadiahnya Macam2 berryls ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete
  10. Teringin nak pergi kilang coklat beryl's. Datang sini tak tahu nak beli mana satu, semua nampak sedap je. Semoga laris jualan Dania nanti. Aamiin..

    ReplyDelete
  11. dari hari tu nak pegi tp x pegi2 juga
    waffle cookies tuuuuuuuu
    aduyaiiii
    sedapnyaaaa
    tak ckp sekotak kalau dah start mkn

    ReplyDelete