Monday, August 27

Makan Time - Restoran Ibb Al-Yemen

Sebelum balik Kedah baru2 ni pergi berbuka puasa kat luar. Niat di hati nak balik pagi ke Kedah. Drag sampai selepas berbuka tu. Singgah la kami ke restoran Yaman di Putra Walk, Bandar Putra Permai untuk berbuka puasa. 

Masa tiba tu 1 jam sebelum berbuka. Hubby order 2 pinggan nasi Mandhi kambing dan 1 pinggan nasi Mandhi ayam. Tiba time berbuka, nasi tak tiba lagi. Nasib kami bawak bekal air mineral dengan buah kurma yang dapat dari Astro kat pasar ramadhan Stadium Shah Alam

Servis agak slow dan orang Yaman ni pun tak berapa fasih berbahasa malaysia. Masa hantar makanan baru la nak mentioned air apple yang i pesan dah habis. Haishhh....i order le air orang juice pulak. Masakannya rasanya macam terkurang garam. Mungkin juga bulan puasa yek.

Ayah dan anak

Ni le restoran Ibb Al-Yemen

Menu

Sape yang nak try masakan kat sini, ni address yek

Nasi Mandhi Ayam

Nasi Mandhi Kambing

2 comments:

  1. jom lpeas ni kite makan kat restoren hadramawt.. orang kate harge dia mauttt tapi sedap :D

    ReplyDelete
  2. @Em's Family mira...cam ada 2 taw. hadramawt dan hadramawt palace. Sama ke?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails