Monday, August 13

Ke KLCC bulan ramadhan

Ada 1 day tu setelah settle bayar itu ini kat bank, terus la balik rumah. Niat di hati nak rehat la kan tetiba dapat sms dari Ayu Tart kata i kena ambik tart today kol 12.30 pm delivery kat KLCC. Masa tu dah kol 10.00am. Terus siap siap nak ke KLCC pulak. Kalau la i naik motor dengan hubby since hubby pun KLCC. Hehehe tapi memandangkan nak balik pulak nak naik lrt kena ambik cab balik rumah pulak.

Tiba KLCC dalam 10.45am so terus masuk Isetan cuci mata kat area kasut. Cari size sana sini sume takde size i. Akhirnya mendapat jugak. Itu pun bukan warna yang i request. I request for dark blue. No size ler. Sambil2 tu contact Mira since i memang nak bagi birthday present Emir yang masa birthday party tu i tak bagi. Lama dah dalam simpanan i birthday present Emir. Hehehe. So dengan paper bag i tak beli, hadiah memang tak berbalut so i decided beli organizer bag untuk Mira. Masukkan present Emir dalam tu. Bag tu Mira leh guna.

Masa lunch, Mira turun le jumpa i dan berborak borak sementara i tunggu Ayu Tart. Kalau takde Mira, tak tau le i nak pergi ke luar LV tu masa nak collect Tart i. Berpusing la i nanti.

Ada berani pakai kasut ni? SA kata mak arab banyak beli design gini

I beli organizer bag untuk i dan Mira. Mira punya warna purple. I punya the black one.

Ni hadiah Emir :)

Ni kasut i

Ayu Tart deliver 2 Tart Blueberry dan 2 Tart Nenas

Penuh boot kereta Ayu Tart. Masa untuk delivery kuih kuih yang di order

Lepas tu Mira pon balik office dan i berjalan balik ke Masjid Asy Syakirin KLCC untuk Zohor dan rehat sebelum berjalan ke parking area. Berat tau i bawak 4 botol tart ni. 

Masa nak bayar duit parking terkejut i budak jaga parking yang duduk dalam kaunter tu tengah makan. 

Sempat lagi ambik gambar tart i kat dalam masjid...hehehe

I : Tak puasa? (Macam la i tak tahu tak puasa. Bersungguh makan. Bau cam nasi ayam....haishhhh)
Kawan budak : Dia uzur kak.
I : Hai....tak nampak macam uzur pun. Beli kat kedai cina eh?
Kawan budak : Tak la kak kat sini banyak kedai melayu.
I : Ye ke? Hai....siang siang pun kedai tu bukak?
Kawan budak : Ye kak.
I : Sayang la dik (Maksud i sayang sebab tak puasa tau...bukan sayang adik tu....)

*****Mau je i cakap mak mertua akak umur 80 tahun pun puasa...

*****yang cakap ni kawan budak tu. Budak muda tu sibuk makan. Tak senonoh betul. Hai.....kawan budak muda tu macam tau tau je kedai melayu bukak waktu tengahari. Macam bersungguh dia bercerita kat i. Apa makna tu?

Moga budak muda tu diberikan hidayah. 






5 comments:

  1. emm..yg tak puasa ramai..yg tak solat lagii ramai kan..dunia akhir zmn...

    ReplyDelete
  2. me...nampak 2 orang tua keje kat maybank lelaku minum air sorok2 dalam kereta...lagi tak senonoh...

    ReplyDelete
  3. my hubby citer ramai je orang melayu kita yg tak puasa..kalau bulan pose tu la dia sibuk nak makan banyak.. kalau bulan tak pose..takdela lapar pun..Allah menduga dia..harap dapat balik ke pangkal jalan..

    ReplyDelete
  4. thanks for the present ezna.. :) beg tu i suke bangat ok .. kaler purple gitu.. and yes, i pun pernah nampak orang yang jual dekat bazar ramdhan tak puasa.. tapi mase tu i dalam kerete,bengang je rasa..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails