Friday, October 23

Windscreen oh Windscreen

Windscreen kereta ni pecah sebab terkena batu. Mula-mula kecik ajer. Akhirnya terus memanjang sampai macam ni. Memang bahaya la kalau dibuatnya terkena batu lagi. 


Close up cermin depan yang pecah. 


Itulah pentingnya dalam insurance kereta cover sekali windscreen sebab benda macam ni lah. Saya guna insurance Etiqa jadinya dalam website Etiqa ada senarai panel windscreen. Cari yang dekat dengan rumah. Etiqa ni cuma cover RM500, harga windscrren RM750...jadi kena tambah lagi RM250. Rasanya next time bagi tinggi sikit kita cover windscreen kat insurance. 

Terus buat sekali tinted since tinted yang lama dah tak smooth dah. Ye lah guna kereta ni since 2007. Kereta yang lagi satu pun nak kena masuk workshop juga selama 4 hari sebab ada lori langgar lampu belakang. Ni pun orang tu tak buat report police lagi. 


Macam-macam hal la kalau pakai kereta ni. 

2 comments:

Related Posts with Thumbnails