Nuff

Ada apa dengan Ostia?

Apakah Ostia tu?. Okay, Ostia Bandar Baru Bangi itulah terletaknya bangunan Wisma Jakel yang terbesar kat Malaysia ni. Saya telah mencari pasal selepas hantar Dania pergi sekolah. Pembukaan rasmi Jakel di Ostia Bandar Baru Bangi ni hari ini (25 Januari 2018). Kat gambar ni tak nampak sangat kereta yang berderet nak masuk sini. Kat bangunan ni juga ada Prima Valet. 


Saya telah terjebak ke sini sebab hello kat Bandar Baru Bangi ajer pun. Tak jauh dari sekolah Dania. 😝😝😝. Dania dok sibuk tanya, bila ummi nak pergi?. Dia pun sibuk nak ikut. 

Ni gambar selepas membeli ni. Dah siap bayar dah pun. 


Betapa besarnya bangunan Jakel kat sini yang menempatkan Jakel, Ariani, Ariani RTW dan Jakel Carpet. Pada saat ini bangunan ni tak dirasmikan lagi. Petang sikit Dato Siti Nurhaliza dan Nabil Ahmad ada. Saya balik awal. Kang tak pasal2 nak keluar kawasan ni pun susah sebab jam. 


Lace warna pink belacan, lining warna hijau epal dan sepasang kain lagi. Ini ajer. Tak beli banyak pun. Kain ni pun beli sama dengan Dania. Pandai2 le tailor tu potong. Nak hantar kat tailor dah ni. Cepat hantar cepat siapnya. 


Masa sibuk memilih tu terdengar salesman dok melaungkan Happy Hour! Happy Hour! Harga ratusan jadi puluhan ajer? 😨😨😨 Uihhh dok lelama sini takut purse bocor ajer 😝😝😝

Dah tak payah la saya pergi kat Shah Alam cari kain kat Jakel sebab kat sini lagi dekat. Tambahan lagi besar....

Comments

  1. amboi kak.. shopping sakan nampak.. raya lambat lagi ni.. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee hee....dah terjebak membeli Atie. Penjimatan banyak gak ni..

      Delete
  2. wah buka smlm ..ezna dh rasmi awal juga...nice hasil shopping tu...cousin amy reporter smlm ada cover ms sidang akhbar ada TokTi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ah buka semalam Aimi. Tokti datang petang. Tak tau pun Tokti ada. Tengok IG, Tokti dan Nabil ada semalam. Nak masuk pun jam. Dijangkakan kalau nak keluar bangunan masa lepas Tokti agaknya lagi sesak.

      Delete
  3. ostia ? apa tu tapi i tengok memang menarik lah yang lace pink latest photo tu... tengok macam best... banyak penjimatan untuk musim ekonomi yang tak berapa cantik ni..... raya pun lambat lagi... huhuhuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli awal2 so nanti cepat siap bajunya. Hee hee....

      Delete
  4. Lama betul tak beli kain or shopping tpt camni. Menarik ni sbb tak jauh dari rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena terjah tu tapi kalau hari minggu dijangka crowd 2 kali ganda ni...

      Delete
  5. Baru tau..kalai masuk sini..mau rambang mata ni..

    ReplyDelete
  6. Wahh dah bukak eh ! Nanti nak singgah hehehhe

    ReplyDelete
  7. Bestnya shopping. cantik lace tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shopping memang best tapi duit makin menipis yang tak best. Hee Hee

      Delete
  8. Mak oiii....sure ramai giler terjah Ostia ni...SA memang tak merasa la nak pergi time tgh havoc ni...hehehe...cepat tempah baju raya..nanti tailor close order dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita dah kebetulan dekat so join the crowd. Hee Hee

      Delete
  9. memang right timing untuk mencari pasal la ni kan..tapi bab kata org, shopping adalah terapi minda bg wanita kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu. Terapi minda tapi tak boleh buat selalu tau....hubby jegil biji mata nanti. Haa Haa

      Delete
  10. O.. Ostia ni macam Nagoya atau Ramoda tu la yea.. bagus kalau ada dekat dengan TB.. hari-hari TB pi.. hahaha.. rambang mata jadinya nanti..

    ReplyDelete
  11. wah syokla shopping ya. memng rambang mata lah ye

    ReplyDelete
  12. Waaaaaa Jakel !! Keluarga sy mmg hantu beli kain ela dekat jakel. Kalau nak raya mesti dtg jakel beli kain ela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa tu dia hantu kain ela. Tapi....mesti beli nak buat baju Zharif gak kan....

      Delete
  13. Wahh shopping byk ni msti sales gile2 kan..kalau ena pon rambang mata taw.

    ReplyDelete
  14. Wahhh dah prepare awal2 untuk raya ya nampaknya...senang lah tak yah rebut2 nak membeli lagi lps ni..hehehe

    ReplyDelete
  15. bestnya shopping..dapat pula time happy hour nya, memang laju je duit melayang hehehe

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal. Buat tak dengar je la happy hour tu. Kalau layan jenuh kita....

      Delete
  16. Wahhh ada tok ti tu... bestnya. Dulu masa kat Jakel KL ada Che Ta. Lepas ni orang Bangi tak perlu la ke KL kalau nak pi Jakel

    ReplyDelete
  17. Hihi beskan jakel dekat dgn rumah. Saya pun kalau.datang jakel.. Mmg rambang mata beli kain untuk buat tudung. Suka jahit tudung :)

    ReplyDelete
  18. Nice this year I know Where to get new kaim for baju kurung.

    ReplyDelete
  19. Kawan Rawlins dari seluruh pelusuk Selangor jadi kela kabut hari tu hahaha

    ReplyDelete
  20. aisey.. klu cik en.. xtau la byk mana cik en borong

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts