Kisah talian telefon

Ada one day tu sesambil nak pergi urut kat Thai Odyssey kat IOI City Mall, terjah Maxis sebab nak bayar bills tapi staff Maxis tanya tak nak ke phone baru since saya memang ambik Pelan MaxisONE 128. Bayaran bulan2 sama je RM128 (cecampur GST jadi RM135++). Saya cuma kena bayar RM1 je untuk phone Huawei Y7 Prime. Banyak juga saya tanya sebab harga tu bunyi macam too good to be true gitewww....



So taraaa....ni lah phone yang saya beli dengan harga RM1 tu. Saya bagi hubby je sebab saya selesa dengan Samsung Note 5 saya ni. Phone Huawei ni boleh pakai sim card talian lain. Hubby saya talian Celcom. Kena tukar pulak pakai sim card nano untuk phone ni. 


Then pergi bayar bil Digi pulak sebab nombor lama Digi saya bagi Dania pakai. Bill cuma RM6 ajer. Sayang nak tutup akaun Digi ni sebab pakai Digi Ambassador package. Penjimatan yang banyak. Bayar guna machine ni je senang. Tak payah beratur. Orang pun takde. 


Lepas bayaran dibuat semua terus la menuju Thai Odyssey. Ramai pulak hari ni sampai appointment scheduled jam 4 petang. 

Comments

  1. Wow bestnya beli phone baru tanpa dirancang. Seringgit pulak tu >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ah Zharif RM1 je....kalau Zharif mesti ambik juga...Hee Hee...

      Delete
  2. Salam kak Ezna. GV follow blog akak ya. Banyak phone akak pakai. Huhu. Okey la tu kak. Hihi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan banyak phone pakai....1 line bagi anak pakai...

      Delete
  3. Hari tue, ada dorang call pasal handphone free nie... tapi suruh doa call nnt boleh, sebab tengah melabur.. terus dia xcall2...

    Cadang nak pergi maxis center.. tp mmg xpergi.. sebab bil semua bayar online je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro gi nanti terjah Maxis Center. Bayar RM1 dapat phone baru. Bulan2 masih sama bayarannya....untung bro!!!

      Delete
  4. Banyak tukar-tukar eh. Saya pulak jenis tak suka tukar no tel dah, nti susah semua kena tukar. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan tukar no telefon. Tukar telefon ajer. No telefon masih sama....cumanya...

      Suami pakai line Celcom
      Isteri pakai line Maxis
      Anak pakai line Digi

      Delete
  5. Rasa menarik la pasal hp RM1 tu..agak2nya masih available lagi x package tu sbb SA pun guna package yg sama..naknpi skodeng maxis la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam masih ada promo....RM1 je SA...nak pakai sendiri boleh, nak bagi kat org lain pakai pon boleh. Bulan2 bayaran sama gak....

      Delete
  6. Makna bulan2 kena bayar seratus lebih selama berapa bulan ya? Tgok RM1 tu mcm menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang saya pakai line maxis dan bayaran bulanan RM135 (ambik pakej Maxis 128). Jadinya kalau yang bukan Maxis maybe rasa ada terbeban sebab kena pakai selama 2 tahun. Macam saya memang pengguna Maxis jadi memang saya akan pakai. Cumanya phone ni saya bagi hubby pakai. Saya guna phone lama. Boleh juga...

      Delete
  7. hah adakah henpon hnaya seringgit, so lucky :D. promosi yang menarik

    ReplyDelete
  8. I pun nak amik plan ni. Sbb berbaloi.. oppo promo tu dah habis ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plan ni memang i da ambik cuma kalau nak phone baru tambah je RM1. Macam masih ada promo ni. I ambik kat Maxis ioi city mall. U kena check it out kat mana2 maxis center....

      Delete
  9. So nice! I was planning to change my phone too but Celcom package is so expensive, maybe can consider Digi.

    ReplyDelete
  10. bestnye dapat tukar hp dengan bayaran hanya RM1.. ni offer utk maxis user je kan??

    ReplyDelete
  11. wah.. phone huawei tu.. rm 1 lak tu.. sape yang tak nak yea.. best2.. berbaloi2.. hehe.. senang nya nak bayar bil digi tu yea.. guna mesin je? terbaikk..

    ReplyDelete
  12. handphone baik tu. I wish to get it too

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts