Nuff

Dinner di Serai

Selalunya hubby tak kerja hari sabtu. Disebabkan project IT nak kena go live 1 Januari 2018 ni maka team hubby kena datang kerja. Makanya pergi kerja pagi, baliknya dalam 8 malam macam tu. Fuhhh bekerja keras untuk project ni. Moga berjaya go live nanti...Insya Allah. 

Maka, lepas hubby balik ajer terus pergi makan. Hubby nak makan kat Serai jadi saya cadangkan Serai kat Jaya Shopping Center, Petaling Jaya. Tak la dekat mana. Jauh jugak dari rumah. So...here we are Serai di Jaya Shopping Center. Jaya Shopping Center ni tempat saya shopping dengan mama papa masa kekecik dulu. Tangga masa tu jenis berpusing. Sekarang ni escalator lah. 


Ni saya punya. Thai Spicy Nasi Goreng. Memang spicy pun. Ada ikan bilis, telur, kerabu mangga, yang tu rasanya serbuk belacan agaknya. 

Rasanya lebih kurang dengan yang ni tapi kurang sikit bahan berbanding yang kat Thailand. Thailand punya so sedap!!! 


Spaghetti Carbonara ni Dania punya. Saya rasa memang lemak berkrim. Kalau yang suka cheesy and milky boleh try ni. Saya makan sekali dah ok dah. Bukan penggemar rasa lemak2 ni...


Hubby pilih Nasi Ambeng. Ada ikan masin 2 ekor. Seekor saya punya. 

Selain tu 2 ice water dan 1 teh tarik. 


Dessert kami order pisang goreng maple syrup + ice cream. 


Dessert kedua.....pavlova....


Total bill dalam RM100++ sekali sekala ok lah. Selalu sangat bocor poket hubby. Hee Hee....

Comments

  1. Pavlova dgn spaghetti carbonara tu nmpk yummy sangat !!! Nak cuba jugak lh nanti 😍😍

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..memang betul2 ujian ni. Dah la AS tengah berlapar sekarang ni, tunggu turn untuk minum air gula.. Terliurr~

    ReplyDelete
  3. fuh.. boleh tahan sekali makan rm100 tu.. huhu.. tapi yang spaghetti carbonara dan Pavlova tu memang nampak sedap.. terliuuurrr

    ReplyDelete
  4. alaa... kempunan pula bila nampak pavlova tu. sedapnya!

    ReplyDelete
  5. Nasi ambeng tu. Pergh, memang besar portion dia. Kalau saya makan sorang-sorang mesti tak habis ni

    ReplyDelete
  6. Dessert gak nampak lagi mengancam.. Pavlova! Betul tu skali-skala ok la tempat macam ni..

    ReplyDelete
  7. Nampak best giler! Guna suami sesekali ni pun patut la :p

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap semuanya. Harga pun sgt berpatutan dengan semua menu tu. Pavlova tu plg menarik perhatian.

    ReplyDelete
  9. semua makanan nampak sangat sedap. belum rasa lagi dah telan air liur haha

    ReplyDelete
  10. Boleh tahan harganya 😂😂 boleh pergi khas nak celebrate birthday nanti. Hehe

    ReplyDelete
  11. The way they present the menus are quite interesting! They all look delicious but carbonara spagetti look more outstanding with that green colour. I might taste it but I'm not a fan of it. I'd prefer bolognese more.

    ReplyDelete
  12. Carbonara is my favorite . Photos are so finger licking good.. 🤤 especially at this hour, my stomach is growling already

    ReplyDelete
  13. Macam2 menu ada. Jawa ada, western ada, thai ada. Hehe

    ReplyDelete
  14. Serai ni salah satu restoran fevret kita. Kalau datang sini mesti nak order yin yong.. Memang recommended

    ReplyDelete
  15. Bonde suka nasi ambeng windu nak makan hu hu hu.... kat Cyberjaya pon ada satu Restoran Serai n.

    ReplyDelete
  16. adehhh lapar pulak tengok makanan sedap ni malam-malam. fuhhh

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  17. Wow, sedapnya I tengah lapar ni so i ingat nak pergi makan can ah

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts