Friday, December 8

Hello Perth Part 8

Dalam jam 10 pagi dah checkout hotel dan nak bergerak dari Mandurah untuk pulangkan kereta sewa.

Sepanjang perjalanan boleh nampak warehouse besar2 macam ni jual pelbagai barangan. Sepanjang tinggal area Mandurah tak pernah lak pergi Warehouse ni. Mana la tau lagi murah harganya walau dah convert duit kan?....


Nama jalan unik ala ala red indian pulak....


Roundabout yang selalu kami lalu sepanjang kat Mandurah ni. 


Tak sure besi2 ni sekadar deko atau ada fungsi lain....


Bawak kereta kena ikut speed limit. Idak tunggulah surat chenta yang akan tiba kat Malaysia. Nanti saman akan ditolak melalui kad kredit kita. AUD300 sekali saman. 


Just before serahkan kereta sewa ni isi minyak untuk memenuhkan tangki. Actually kurang 1 je bar minyak tapi kena pastikan minyak full tank sebab masa ambik kete pun minyak  full tank. 


Dah hantar kereta ke Brendan di sini .... Brendan hantar kami ke airport guna kereta yang sama jadi tak payah la nak transfer luggage ke kereta lain kan. 

Memang highly recommend sewa kereta dengan City Center Car Rentals ni sebab harga berpatutan dan TANPA BOND. Kebanyakkan sewa kereta kat Perth ni mesti kena bayar bond. 


Brendan pula orang Malaysia. Jom support kawan2 Malaysia kita. Malaysia Boleh!!! Awat tetiba patriotik nau ni? :D



Kita bersedia kat airport 4 jam sebelum flight berlepas. Senang hati sebab check in semua smooth je kecuali tetiba dah get ready kat gate tu tetiba suruh tukar gate yang jauh pulak. Berangkut la beg bagai. Haishhhh.....tu je yang tak best. Lain2 semua best.  


Moga ada rezeki untuk travel lagi sebab jauh perjalanan luas pemandangan. Kalau nak tahu tempat2 yang kami sekeluarga pergi boleh la click link bawah ni ye....mana tau boleh bagi inspirasi nak pergi melancong ke Perth dan Western Australia nanti. 












1 comment:

  1. ezz..company yg sewa keta tu cover area sydney tak?I lom survey betul2 lg pasal nak sewa keta ie kena sewa mpv sbb there are 7 pax termasuk adult&kids ni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails