Monday, December 25

Makan di rimba?

Tekak teringin nak makan laksa dan cendol jadi google la tempat yang boleh kita pekena laksa dan cendol ni. Ada pulak kat sini. Terletak kat dalam Taman Cempaka Bandar Baru Bangi. Kat Bandar Baru Bangi ni banyak tempat makan tau sampai tak tau nak makan kat mana. Hee...hee...

Saya dan Dania pilih cendol pulut. Banyak pulut yang ditaruh dalam cendol. 


Taraaa....ni laksa pulak. Saya rasa saya suka lagi rasa laksa kat depan Balai Bomba Bukit Jalil. Eh ada lagi ke laksa kat situ? dan kat lori kakak laksa yang parking sebelah padang FAM Kelana Jaya. Haaa yang ni memang kakak2 ni dah berniaga lama. 


Kalau nak cuba laksa dan cendol kat sini, boleh la ke Redup Rimba Corner bersebelahan dengan Perpustakaan di Bandar Baru Bangi ni. Senang singgah makan kat sini pastu terus la hantar Dania pegi tuition. Satu jalan je. 


18 comments:

  1. la... baru singgah sana hari tu. lambat masukkan dalam blog. kalau tak memang dah singgah makan. mengidam betul laksa tu. sebelum makan kat mana tak ingat. tak puas hati

    ReplyDelete
  2. Laksa & Cendol memang favorite nak makan petang2 kan. Sedap plak tengok gambar tu.

    ReplyDelete
  3. Saya hantu cendol tapi laksa memang kureng sikit. Kenape ye kalau ade kedai or booth kecil tepi jalan, kalau jual cendol mesti jual laksa jugak

    ReplyDelete
  4. I love Laksa. But Laksa in mini claypot? Wow, will definitely try this when I am there!

    ReplyDelete
  5. Aduhh...favourite ni laksa dan cendol.
    Kalau ke sana boleh singgah utk cuba.

    sisintan.blogspot.my

    ReplyDelete
  6. alahai terliur pulak tengok laksa kena buat ni.. lama tak makan laksa...

    ReplyDelete
  7. Wahh menu simple pun nampak menggiurkan kalau waktu lapar macam ni hihi. Sedapnya nampak cendol tu!

    ReplyDelete
  8. Laksa dan cendol ni mmg kombinasi yg sangat ngam. Sedapnya pekena perang2

    ReplyDelete
  9. Ermm sedapnya laksa + cendol. Terliur. Santai petang pun best layan dua benda ni

    ReplyDelete
  10. Masa kat UKM dulu datang juga ke Taman ni jenjalan. Memang sedaplah pekena laksa dan cendol masa dah habis riadah kat taman. Lama juga tak makan cendol, takut batuk je masalahnya sebab tak tahan ais. huhu

    ReplyDelete
  11. Sedapnyaaa . .dah lama rasanya tak makan cendok . Baca entri ni alahaiii teringin pulak

    ReplyDelete
  12. Laksa in claypot? Sounds like a very yummy combination

    ReplyDelete
  13. sedapnya! banyak pulut yang diletak dalam cendol tu. laksa pun menyelerakan. fuhhh

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  14. Laksa kat sini sedap eh... Bolehlah singgah makan nanti kalau ke Bangi #dekatjer

    ReplyDelete
  15. ya Allah sedapnya pulut cendol tu.. terliur sat.. adoi.. mana nak cari ni..

    ReplyDelete
  16. Ok..masuk list dah..hehe kebetulan tak jauh dr rumah kami di kajang

    ReplyDelete
  17. laksa dan cendol memang fav I ! Dekat je ngan Kajang ! ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails