Wednesday, November 14

Short trip ajer

You alls pergi mana cuti Deepavali?. Me and family pergi jalan jalan Negeri Sembilan. Keluar rumah pukul 10.30am. Breakfast dulu sebelum meneruskan perjalanan. First stop solat dulu di Masjid Di Raja Tuanku Munawir. Dekat sangat dengan istana Seri Menanti. Me tak mengamati sangat dalam tu. Sebab muzium me tak le berapa minat. Lagipun nak explore sampai ke tingkat atas tu tak berani le sebab katanya istana ni 'keras'. Hubby boleh pulak selamba naik sampai tingkat atas. Hubby cakap tangga nak naik tingkas atas curam. Oh tidakkk me memang tak akan naik sebab fobia / gayat tinggi.

Masjid Di Raja Tuanku Munawir

Berdekatan Masjid ini terletak Makam Di Raja

Istana Lama Seri Menanti  

Balairung Seri

Duduk bersimpuh si puteri cilik di satu sudut di dalam istana

Lepas tu kami singgah makan berdekatan dengan masjid. Lepas makan hujan turun kemain lebat. Kami pergi Hutan Lipur Ulu Bendul. Tunggu dalam kereta. Tak lama lepas tu hujan pun berhenti. Me rasa kawasan ni macam Majlis Perbandaran tak maintain pun. Sayang la. Kawasan tempat tumpuan orang. Lepas tu terus cari lokasi masjid berdekatan guna Tom Tom. Kami singgah masjid Bandar Baru Senawang.

Dania pantang nampak buaian...

Lepas solat, kami pergi Port Dickson pulak sebab nak jalan jalan cari makan....

1 comment:

  1. wah jalan jalan cari makan sampai ke negeri sembilan tu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails