Thursday, May 3

Makan Time - Melting Pot Concorde Hotel Shah Alam

Mulanya nak makan kat Tupai2 Shah Alam pastu tak jadi pulak. Kemudian decide nak makan kat Concorde Hotel Shah Alam pulak untuk dinner. Actually Hotel ni memang menggamit memori. Terasa sangat2. Sebabnya ada kenangan makan2 bersama arwah mama dan papa i. 2 x food tasting masa adik2 i kahwin kat sini dan few times arwah papa belanja we alls semua adik beradik + the menantu + cucu2 kat sini. Kebetulan i nampak this one family bersama ibu dan ayahnya makan bersama. Terasa nak menitik airmata i sebab sebak. :-( :-( :-( . Me dah takde papa dan mama.

Okay, back to makan time pulak, buffet yang disediakan menarik jugak la. I dan Dania serbu kaunter mee. Masa we alls datang tu pukul 7.30 pm so tak ramai orang lagi kat Melting Port ni. Jadinya lepas tu chef direct hantar ke tempat we alls duduk. Part paling best anak2 kita sure tak boring sebab ada taman permainan mini kat sini. Surau pula ada kat Tingkat 3 tapi sunyi la pulaknya. Nasib Dania teman i sekali solat.

Melting Pot Concorde Hotel Shah Alam

Tengah tunggu mee. Dania pilih yee mee, ummi pilih wantan mee

Kek

Puding

Sudut tengah buffet

Open air ni untuk mereka yang merokok

Tempat mainan

Anakanda ku ini sedang teropong apa tu???

Buffet aneka mee, kuey teow, bihun, nasi ayam

Aneka pemanis mulut. Kat belakang tu ais krim

Wantan mee dengan isi steamboat

Fish ball goreng dan salad bersama mayonis

Susunan meja kat Melting Pot

Sup ketam

Marshmallow dan coklat

Kakiage (sayuran yang digoreng)

3 comments:

  1. besh!! kami akan overnite kat sini next week :)

    ReplyDelete
  2. Salam.. Sebab minum 1 mug kopi masa lunch dan 1 mug kopi O petang nye, jenjalan sampai ke mari.. Dengan izin, ya... ;) tupai2 KL dan Melting Pot Concorde KL jer hamba pernah jenguk.. Shah Alam blom... Kena try test tengok gak ler len kali...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails