Saturday, May 12

Secara rasminya........

Secara rasminya pada 6 Mei 2012, kereta Mazda hadiah kemenangan i dari contest, dengan ini kepunyaan kedai used car sebelum ada pemilik mutlak kereta ni :-( :-( :-(. Used car tu siap issue cheque booking lagi RMX,XXX. Dan dengan tak semena-mena airmata i pun jatuh sampai hubby kata, tak payah la jual kereta kalau gini....Maunya tak sedih? Tepat 2 bulan juga i pakai kereta ni. Lama2 timbul rasa sayang sebab kereta ni cantik sebab design sporty dan sangat selesa. I ada post emotional punya status kat fb....

Kereta Mazda yang disayangi.....Adik Da

Suruh hubby snap photo 'terakhir' bersama Adik Da .....kepada future owner of Adik Da....sangat beruntung ok...i guna cuma 2 bulan. Bau baru still ada lagi especially bila u buka aircond......i harap, kereta ni akan service sekali ngan kete Skoda i kat Glenmarie....so i boleh jenguk2 Adik Da...can arrr??

Pada 8 Mei 2012, surrender kereta Mazda i kat showroom ni. Kenapa showroom ni yer?....Sebab......


Sambil sambil ke showroom surrender kereta Mazda, i ambik gambar this car.....

Kereta yang belum polish.....

Kak Da 936, Adik Ran 937 kalau ada lagiiii kot 938......

Pada 11 Mei 2012, kereta ini bisa keluar showroom. Alhamdulilah, sekarang me and family merasa pakai MPV Volkswagen Cross Touran warna night blue. Kereta ni baru di pasaran Malaysia pada akhir tahun 2011. Not so big. Just nice untuk me and family. Actually my favourite car is Jetta Volkswagen tetapi bila test drive terus fall in love dengan Cross Touran ni so......welcome Adik Ran to our family. Oh ya.....Kakak dia Kak Da (my one and only Skoda) hehehe :-). Kenapa Volkswagen yer? Sebab....i serasi dengan features kereta ni so, i tak kekok bawak continental car sebab Skoda i pun under Volkswagen group so cara handling sama. I tak pilih warna putih sebab susah nak jaga warna putih ni. Tapi.....berseri-seri warna putih kalau rajin polish dan basuh.....

So....you alls punya favourite car apa yer?...



*****banyak plan i bila jual kereta ni. Kalau plan tak ada....i stick to this car ajer. Bukan selalu kita dapat menang hadiah ni....bak kata driver kat showroom dan service center Mazda tempat i service Mazda, 1 dalam sejuta. Perghhh ayat.....

*****moga plan i dipermudahkan....

12 comments:

  1. Mpv memang best...merasa lin naik...

    ReplyDelete
  2. memang bukan senang nak menang keta ezz.. mmg sayang nak jual tapi dg hasil jual tue mcm2 blh dibuat..

    ReplyDelete
  3. yep..agree with that salesman..boleh kira dgn jari ajer those yg pernah menang keta harga above RM100k ni..u are so lucky...besh sbb dpt convert jd keta idaman u and dpt cash gak kan :)
    me tumpang hepi :) :) cantik keta baru u ;) :)

    ReplyDelete
  4. nice talking to u just now.. semoga semuanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  5. @linadok tengok nama lina. Lina mana la ni....tetiba kata pernah naik kete soooo...automatic tau lina mana hehehe. Hai jiranku :-)

    ReplyDelete
  6. @BABY(MAMA AMANA terpaksa berkorban sebenarnya.....emosi sikit nih....:-(

    ReplyDelete
  7. @Em's Family Nira dearie...thanks sebab mendengar isi hati i....hehehehe :-)

    ReplyDelete
  8. @AyuArjuna BiGoshh byk benda nak buat....kalau tak i pakai jer...Pakai sampai rasa berbaloi bayar RM3,000++ nak kuarkan kereta Mazda....

    ReplyDelete
  9. wah kereta mahal nih...nice...

    ReplyDelete
  10. hah??? kak ezna jual kereta ni?? sayang memang sayang, tapi kalau kak ezna dah ada tuntutan dan plan yang lain, may be ada hikmah jual kereta ni kan...

    p/s: ayu pun sayangggggggggggggggggg sangat nak guna duit DL tu....banyak benda nak buat, tapi sayanggggggggggggg nak guna, boleh cenggitu?? Tapi duit Jacobs dah ada planning nak buat apa..hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails