Thursday, March 29

Sederhana itu indah

Sambutan hari jadi hubby sangat sederhana sebab jatuh hari kerja. Ini first time i baru beli hadiah on the day. Selalunya tahun2 sebelumnya i dah prepare awal2. Bukan apa, last week dan this week i terkena cirit birit. Actually baru nak baik je terkena balik. Weekend baru ni i balik kg hubby di Kedah sebab ada kenduri kahwin anak sedara i. Entah apa la yang i makan. Atau air? Ehm........tak dan badan nak recover.....terkena balik. Letih badan i ni lar.......

I gi IOI Mall Puchong je nak beli present hubby. Idea langsung takde nak beli apa. Akhirnya i beli perfume Hugo Boss dan deodorant spray Hugo Boss. Suka juga i bau Hugo Boss ni. Tak la kuat sangat macam bau perfume man yang keras tu. Ishhhh.....masa nak bayar, ada masalah pulak ngan machine card. Akhirnya machine card debit Maybank go through. Makan dulu kat McD then terus ambik Dania ke school. I terperasan yang i terima Stan Chart punya message kat phone kata i ada beli perfume. Adehhhh.....JJ double charge la ni. Lepas ambik Dania terus i ke IOI balik. Haishhhhh jalan jam la orang sibuk balik kerja. Lepas settle ngan PIC JJ pasal double charge ni, me and Dania tapau Pizza. I ada voucher RM10 (dapat dari isi survey Ayamas) terus redeem la beli Pizza Super Supreme, 2 soup dan 1 bread stick. Kena tambah RM20++ ajer. Janji RM10 dah free. Hehehe. Sambil tunggu take away minum ice lemon tea dan Dania makan single scoop ice cream strawberry.

Pizza Hut

Beli deodorant spray dan perfume dapat bag Hugo Boss dan shower gel


*****kalau machine card rosak, pastikan kita check dengan bank kita samada pembelian kita dah charge atau tak. Kalau double charge tak ke haru??? Dulu i pernah ada kes kat Fareeda The Mall. Derang charge 2x. Terus i mintak refund. Kita kan ada hak pengguna. Pekerja bangsa asing tu sibuk nak soh i ambik 2 tudung....amboiiiii nak senang kerja dia lettew. Akhirnya i dapat cash harga tudung tu. Yang satu lagi bayar pakai card

6 comments:

  1. pandai je suruh amik 2 tudung ye.. bukan tak blh cancle

    ReplyDelete
  2. memang kena hati2 bila guna kad :)
    beshnya hubby u dpt pressie perfume tu hehheh

    ReplyDelete
  3. wahhhhh best nya dapat perfume....i takde pengalaman guna kad..tapi ramai yg kata selalu kena mcm tu...

    ReplyDelete
  4. takde kad pun, hehe
    sume beli gune cash, huhu!
    hepi belated besday kt hubby kak ezna! :)

    ReplyDelete
  5. Kena mtk merchant refund balik kalo gt.
    Hugo boss mmg wangi kalo utk lelaki .

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails